Pekka vastaa asiakkaiden haasteisiin

Myynti-insinöörinä työskentelevän Pekka Heinosen ura Saloteamissa alkoi jo vuonna 1996 kesätyöntekijänä. Nykyisessä toimessaan hän on työskennellyt tämän vuoden huhtikuusta lähtien.

– Päätyöni on asiakkailta tuleviin kyselyihin vastaaminen ja tarjouslaskenta, sekä tarjouksiin liittyvien erikoiskomponenttien ja materiaalien hankinta. Selvitän miten asiakkaan pyytämä kappale olisi mahdollista valmistaa laitteillamme, Pekka Heinonen kertoo.

Parhaaksi asiaksi työssään Pekka mainitsee sen monipuolisuuden.

– Jokainen päivä on erilainen, sillä asiakkaiden tekemissä kyselyissä on suurta vaihtelua. Kyse voi olla valmiista 3D-mallista tai sitten lähdemme tuotesuunnitteluun ideasta, joka on vasta ruutupaperilla. Asiakastarpeiden vaativuustaso vaihtelee huomattavasti, varsin suoraviivaisista erittäin haasteellisiin töihin. Haasteellisissa töissä jo tarjouksen laadintaan erilaisine esiselvityksineen saattaa kulua useita päiviä.

Opinnäyte selvitti pikamallinnuksen tuloksia

Pekka valmistui Turun ammattikorkeakoulusta tuotantotalouden insinööriksi joulukuussa 2012. Opinnäytetyössään hän selvitti pikamallinnuslaitteella valmistettavien osien soveltuvuutta Saloteamin tuotteisiin.

– Tällä hetkellä pikamallinnustekniikka ei ole vielä meille käyttökelpoinen vaihtoehto, mutta uskon, että pikamallinnus on lähitulevaisuudessa teknologia, jota myös Saloteamissa voidaan hyödyntää, Heinonen sanoo.

Vapaa-ajallaan Pekka harrastaa laitesukellusta lämpimissä ja kirkkaissa vesissä.