Luotettavasti mittatarkkoja osia

Tuotannon laajenemisen myötä automaatio-osaamiseen sekä tarkkuusmekaniikkaan erikoistunut turkulainen Afore Oy etsi uutta yhteistyökumppania alihankintakoneistukseen. Saloteam kiinnosti yhteistyökumppanina aiemman osaamisen perusteella.

 – Tiesimme Saloteamin aiempien referenssien myötä sen, että he osaavat valmistaa laadukkaita osia.

Ensimmäisten meille valmistettujen osien jälkeen pystyimme itsekin toteamaan asian, Aforen ostoinsinööri Janne Tähkäpää sanoo.

Yritysten yhteistyö alkoi kesällä 2012, kun Afore etsi uutta konepajaa alumiiniosien valmistukseen.

 – Saloteam valmistaa meille vaativia alumiiniosia piirustustemme mukaisesti, ja nyt uutena yhteistyönä he tekevät meille myös teräsosien valmistusta. Yritys on tärkeä osa alihankintaketjuamme, Tähkäpää korostaa.

Tarkkuutta vaativien osien valmistuksessa

 Aforen kannalta tärkeintä yhteistyössä on osien valmistuksen tarkkuus ja se, että Saloteam pystyy valmistamaan juuri sellaisia osia, kuin Aforen suunnittelijat ovat piirustuksiin merkinneet.  Aforen valmistamissa mikroelektroniikkateollisuuden testaus- ja valmistuslaitteissa toleranssivaatimukset ovat jopa mikrometriluokkaa. Koneistuksen tarkkuus vaikuttaa suoraan testauksen tarkkuuteen.

 – Käymme aina tilauskohtaisesti osat läpi Saloteamin kanssa. Heti alkuun kävi selväksi, että he suhtautuvat huolellisuudella osien valmistukseen. Saamme osat juuri sellaisina, kuin ne ovat piirustuksissa olleet – he toimittavat luotettavasti mittatarkkoja osia, Tähkäpää sanoo.

 Saloteam on mukauttanut valmistustaan Aforen tarpeisiin.

 – Aforen kappaleet ovat haastavia, ja olemme Saloteamissa kehittäneet omaa tuotantoamme vastaamaan asiakkaan tarpeisiin. He ovat meille merkittävä asiakas ja on ollut mielenkiintoista tutustua Aforen toimialaan ja sen vaatimuksiin, Saloteamin myynti-insinööri Pekka Heinonen sanoo.

Joustavaa yhteistyötä

 Janne Tähkäpää kehuu yhteistyötä Saloteamin kanssa sujuvaksi.

 – Yhteistyö on sujunut mielestämme hienosti. Olemme saaneet kyselyihimme nopeasti vastaukset. Valmistetut osat ovat olleet sellaisia kuin pitääkin, laatu on kohdallaan. Ongelmatilanteissakin olemme löytäneet ratkaisun nopeasti.

Afore Oy on laajan automaatio-osaamisen hallitseva yritys. Vahvimmat osaamisalueemme liittyvät MEMS-antureiden testikäsittelijöihin ja laserautomaatioon. Olemme toimittaneet räätälöityä tuotantoautomaatiota lähes viidentoista vuoden ajan eri teollisuuden aloille. Ehdoton vahvuutemme on tarkkuusliikemekaniikan osaaminen.www.afore.fi