Kaikki tarvitsemamme saman katon alta

Suunto, yksi maailman johtavista urheilukellojen, sukellustietokoneiden ja tarkkuusinstrumenttien valmistajista, etsi yhteistyökumppania tuotannon työkalujen ja apuvälineiden valmistukseen. Tavoitteena oli löytää työkaluvalmistaja, jolta saisi toimituksen avaimet käteen -periaatteella. Saloteam valikoitui yhteistyökumppaniksi monipuolisen ja ammattimaisen osaamisen takia.

– Saloteamilta saimme suunnittelun, valmistuksen ja kokoonpanon yhden toimijan kautta. He valmistavat meille työkaluja ja apuvälineitä muun muassa pakkaukseen, komponenttien asennukseen ja koontiin sekä ohjelmointiin. Jo ensimmäisen toimituksen yhteydessä totesimme, että Saloteamin valmistamissa työkaluissa on laatu kohdallaan niin suunnittelun kuin viimeistelynkin osalta, sanoo Suunnon kehitysinsinööri Aleksi Hautojärvi.

Suunnolle on tärkeää myös yhteistyökumppanin kotimaisuus.

– Pyrimme suosimaan suomalaisia valmistajia, koska myös Suunnon tuotteiden suunnittelu ja osa tuotantoa on Suomessa. Lisäksi se on logistisesti järkevää, Hautojärvi korostaa.

Vuorovaikutteista suunnittelua

Suunnolle on tärkeää, että valmistus on laadukasta ja tapahtuu sovitussa aikataulussa.

– Suunnitteluvaiheessa yhteistyömme on hyvin pitkälti vuorovaikutteista, jolloin saamme parhaat edellytykset onnistuneelle työkalulle. Tuotteiden tarkkuus on myös tärkeää, sillä meillä tarkkuudet ovat millin kymmenysosia, joskus jopa sadasosia.

– Laadun lisäksi olemme arvostaneet Saloteamin aikataulujen pitävyyttä, joka on meille tärkeää projektien onnistumisen kannalta. Elektroniikka-alan tuntemus on myös eduksi, koska Vantaan tuotantotiloissamme suurin osa tuotantotilasta on ESD-suojattua aluetta eli tuotteiden pitää olla suojattuna staattisen sähkön purkauksilta, Hautojärvi korostaa.

Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa samankaltaisena tulevaisuudessa.

 – Meidän ymmärryksemme Suunnon tuotteista ja tuotannon vaatimuksista kasvaa koko ajan. Yhteistyö Suunnon kanssa on meille merkittävää. Suunnon sykemittareilla ja sukellustietokoneilla on omanlaisensa vaatimukset tuotannon suhteen, ja ne me olemme pyrkineet huomioimaan parhaan mukaan, sanoo Saloteamin myyntipäällikkö Visa Niinimäki.

Suunto on yksi maailman johtavista urheilukellojen, sukellustietokoneiden ja tarkkuusinstrumenttien suunnittelijoista ja valmistajista. Suunnon laitteita käyttävät urheilijat ja seikkailijat kaikkialla maailmassa.
Suunnon pääpaikka ja tuotantolaitos ovat Vantaalla. Yrityksellä on yli 400 työntekijää eri puolilla maailmaa, ja Suunto-tuotteita myydään yli sadassa maassa. Yhtiö on Amer Sports Corporationin tytäryhtiö. 
www.suunto.com