Powernetin virtalähteet testataan Saloteamin valmistamilla laitteilla

Vantaalainen Powernet on valinnut yhteistyökumppanikseen Saloteamin suunnittelemaan ja toteuttamaan testauslaitteita tuotteidensa toimivuuden ja turvallisuuden varmistamiseen. Saloteamin vahvuutena projekteissa on ollut vankka kokemus elektroniikkateollisuudesta sekä aikatauluissa pysyminen. 

Powernet on vuonna 1992 perustettu yritys, joka valmistaa asiakaskohtaisia ja vakioituja teollisuuden virtalähteitä. Yrityksen asiakkaat ovat teollisuuden, uusiutuvan energian sekä raideliikenteen sektoreilla. Tuotteista vientiin menee noin puolet. Virtalähteiden tehot vaihtelevat 50 watista 3,2 kilowattiin.

– Virtalähteet valmistetaan tuotannossamme, minkä jälkeen jokainen laite testataan jigillä, kertoo Powernetin testausinsinööri Esko Yrjölä.Tiivistä yhteistyötä

Powernetin testauslaitteet suunnittelee ja valmistaa Saloteam. Yhteistyötä on tehty vuodesta 2013 alkaen, ja projekteja on ehditty toteuttaa jo useampia. 

– Toimitamme Saloteamiin 3D-mallin, jonka perusteella he suunnittelevat tarvitsemamme jigin. Jigi on käytännössä testauslaite, mihin virtalähde kiinnitetään. Sen jälkeen se kytketään tietokoneeseen testausta varten. Jotta testauslaite vastaisi tuotteen vaatimuksia, on yhteistyön oltava tiivistä ja keskustelun avointa, toteaa Yrjölä.

Sekä joustoa että täsmällisyyttä vaaditaan

Yhteistyö Saloteamin kanssa on sujunut kitkatta. Arvostamme ennen kaikkea Saloteamin joustavaa ja täsmällistä työtapaa. Luvatuissa aikatauluissa on pysytty, ja toisaalta muuttuvissa tilanteissa on kyetty toimimaan, Yrjölä kiittelee.

Yrjölän mukaan viranomaishyväksynnät vievät tuotteiden valmistuksessa paljon aikaa. Kommenttikierrokset ja korjaukset aiheuttavat aikatauluihin viivettä. Saloteamilta vaaditaan tässä kykyä elää tilanteen mukana.

– Testauslaitteistoa tarvitaan heti, kun prototyyppi valmistuu. Koko prosessi suunnittelusta testausvaiheeseen vie noin 2–4 kuukautta, hän kertoo.

Suuri määrä jigejä

Koska Powernetin tuotteista iso osa on asiakaskohtaisia virtalähteitä, vaaditaan testauslaitteistoiltakin asiakaskohtaisuutta. 

– Toimitamme vuodessa noin 200 erilaista virtalähdettä ja vuosittainen volyymi on kymmeniä tuhansia kappaleita. Käytössä olevien jigien määrä on suuri. Saloteam on tehnyt meille myös testausalustan, johon erilaiset jigit kiinnitetään, Yrjölä kertoo.

– Valitsimme yhteistyökumppaniksi Saloteamin, koska yrityksellä on paljon osaamista elektroniikkatuotannosta. Pitkä kokemus alalta näkyy heidän toiminnassaan sujuvuutena, hän jatkaa.

Powernet Oy valmistaa asiakaskohtaisia ja vakioituja teollisuuden virtalähteitä. Yritys on perustettu vuonna 1992. Powernetin asiakkaat ovat teollisuuden, uusiutuvan energian sekä raideliikenteen sektoreilla. Tuotteista vientiin menee noin puolet.

www.powernet.fi