Sampolle ongelmanratkaisu on innostavinta

Sampo Hämäläinen toimii Saloteamissa mekaniikkasuunnittelijana. Hän on ollut yrityksessä jo vuodesta 2000 alkaen, ja kokee viihtyvänsä hyvin työssään. Ja mikäpä on viihtyessä, sillä Sampon omien sanojen mukaan työ on varsin monipuolista.

– Tehtävieni vaihtelevuus syntyy asiakkaidemme laajasta kirjosta. Jokainen tuote on omanlainen ja uudet haasteet ovat mielenkiintoisia. Pidän ongelmanratkaisusta, sillä silloin ei pääse kangistumaan kaavoihin, hän kuvailee.

Sampo valmistui Turun ammattikorkeakoulusta koneteknikoksi vuonna 2000 keväällä. Samoihin aikoihin Saloteam haki mekaniikkasuunnittelijaa, jolla olisi kokemusta CNC-koneiden ohjelmoinnista. Siitä alkoi ura Saloteamissa.

– Olen ollut aiemmin 20 vuotta CNC-koneistajana, joten tämä kokemukseni on ollut pelkästään eduksi nykyisessä työssäni. Kaikki aiempi osaamiseni on tullut tarpeeseen. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää ymmärtää osien valmistettavuudesta, Sampo kertoo.

Elämäntapa, ei sen enempää

Saloteamissa on Sampon mukaan hyvä henki. 

– Täällä tehdään yhdessä töitä. Kun joku tarvitsee apua, autamme aina toinen toisiamme. Sekin varmasti kertoo työssä viihtymisestä, että täällä on hyvin vähäinen vaihtuvuus henkilökunnassa. Olemme hyvä porukka, Sampo kiittelee.

Sampo kuvailee itseään tunnolliseksi ja asialliseksi työntekijäksi. Työ viekin vahvasti Sampon mukanaan, ja usein jokin mielenkiintoinen tapaus saa miehen istumaan pitkään koneen ääressä. 

– Kyllä tämä on enemmänkin elämäntapa, kuin työ. En tuijottele tunteja, vaan haluan ratkaista asiakkaidemme ongelmia parhaan kykyni mukaan, Sampo hymyilee.

Matkailua ja kalajuttuja

Työn vastapainoksi Sampo harrastaa kalastusta ja matkailua. Hän pitää erityisesti uistelusta ja suuntaakin mielellään ystäviensä kanssa järvimaisemiin kalanpyyntiin. Suosikkisaaliikseen hän mainitsee hauen, lohen, taimenen ja kuhan. Vannoutuneena kalamiehenä hän myös pitää monenlaisista kalaruoista, joista erityisenä herkkuna hän valitsee sushin. Sushia tulee kuulemma syötyä etenkin reissujen yhteydessä.

– Pidän matkailusta. Vaimoni tyttäret asuvat New Yorkissa ja Brisbanessa, joten olemme matkustaneet heitä tapaamaan. Myös etelänlomakohteet ovat tulleet tutuiksi. Matkoilla ollessa sitä pystyy irtautumaan työasioista, vaikka täytyy myöntää, että joskus saattavat ajatukset pyöriä töissä vielä loman alkaessa, Sampo myhäilee.