LEDiL tarvitsee mittatarkkoja testausjigejä

Saloteam on tehnyt muutaman vuoden ajan yhteistyötä led-optiikkaan keskittyneen LEDiL Oy:n kanssa. Yhteistyön sujuvuutta ovat vauhdittaneet ennen kaikkea Saloteamin ammattitaito jigien mittatarkkuudessa, huolellinen työnjälki alumiinipinnoissa sekä kyky palvella joustavasti.

LEDiL on innovatiivisesta led-optiikkaan liittyvästä suunnittelutyöstään palkittu salolaisyritys, joka valmistaa valaisimiin asennettavia linssejä ja heijastajia, joilla ledin pistemäinen valo muokataan halutunlaiseksi ja suunnataan kohteeseen. Yrityksen valikoimaan kuuluu reilut 4 000 erilaista designia.

 Saloteam valmistaa LEDiLin tarpeisiin aputyökaluja sekä kokoonpanoon että mittaukseen. Lisäksi Saloteamissa tehdään alumiinilevyjä LEDiLin demovalaisimiin.

 ‒ Meidän kannaltamme hyvä pinnan laatu sekä ehdoton koneistustarkkuus ja mittojen täsmällisyys ovat kaikkein tärkeimpiä asioita. Saloteam on onnistunut erinomaisesti täyttämään nämä vaatimukset, arvioi LEDiLin Application engineering manager Juha Röyhkiö.

Mittaustulokset luotettaviksi

 Saloteamin valmistamat jigit, joiden avulla LEDiLin tuotteita kiinnitetään mittalaitteisiin, ovat keskeisessä roolissa.

 ‒ Kun tuote kiinnitetään mittalaitteisiin, sen pitää osua täsmälleen oikeisiin kohtiin, jotta mittaustulokset ovat luotettavia. Jos linssi ei ole oikeassa kohtaa, tulokset vääristyvät ja aiheuttavat muutosvaatimuksia tuotteelle. Epäluotettavat tulokset aiheuttaisivat näin ollen turhaa työtä ja sitä kautta valtavasti ylimääräisiä kustannuksia. Saloteamin valmistamat jigit ovat olleet erittäin mittatarkkoja, ja tästä olemme todella tyytyväisiä, Röyhkiö kertoo.

Sileyttä alumiinipinnassa

 Röyhkiön mukaan messuilla ja muissa esittelytilanteissa käytettäviin demovalaisimiin tarvitaan Saloteamilta alumiinilevyjä.

 ‒ Demovalaisimissa käytettävät metallilevyt anodisoidaan mustiksi. Tämä käsittely tuo levyn virheet esille, eli alumiinilevypinnan tulee olla erittäin sileä ja siisti, jotta sitä voidaan käyttää esittelyissä. Saloteamilla on vankkaa osaamista alumiinilevyjen valmistuksessa ja työnjälki on ollut viimeisteltyä, hän kiittelee.

”Arvostamme joustavaa asiakaspalvelua”

 LEDiLin toiminnan kannalta on ollut hyödyllistä löytää luotettava ja joustava yhteistyökumppani, joka hallitsee sujuvasti myös asiakaspalvelun kaikissa tilanteissa.

 ‒ Kiireessä kumppanuuden arvo punnitaan. Olemme saaneet Saloteamilta aina ystävällistä ja tehokasta palvelua, jopa silloin, kun aikataulut painavat kaikkien niskassa, Röyhkiö toteaa tyytyväisenä.