Olli on nuori ja osaava vahvistus Saloteamiin

Koneistaja Olli Kuusinen on valmistunut vasta vähän yli vuosi sitten, mutta oli Saloteamissä tuttu kasvo jo opiskeluaikana. Nykyisin Ollin työhön kuuluu ajaa CNC-työstökoneelle oikeat ohjelmat, valita oikeat terät ja materiaalit, ja valvoa, että kone valmistaa halutut kappaleet. Joukon nuorimmaisena Olli tuo hyvää tasapainoa henkilökunnan ikäjakaumaan.

Olli on ensimmäistä kertaa ollut Saloteamissa kesätöissä jo vuonna 2015, kun kävi vielä koulua.

 – Siitä jatkoin heti 6 viikon työharjoitteluun ja olin vielä vuoden mittaan kiireapulaisena iltaisin ja viikonloppuisin, kertoo Olli.

Keväällä 2016 Olli valmistui koneistajaksi ja alkukesä kului taas töissä Saloteamissa. Sitten kutsui armeija, jossa hurahti puoli vuotta.

 – Heti ensimmäisenä arkipäivänä armeijan jälkeen olin jo taas töissä täällä, Olli naurahtaa.

Monipuolisia hommia

Olli on ollut alan työharjoittelussa muuallakin kuin Saloteamissä, mutta teki silloin töitä vain manuaalikoneiden kanssa.

– Koulussakin oppi kyllä tietysti jotain, mutta Saloteamissä laitettiin heti ensimmäisenä päivänä CNC-koneen ääreen, jota en ollut koskaan käyttänyt. Meni monta viikkoa, kun kyselin neuvoja toisilta. Onneksi Saloteam on siitä mukava paikka, että kaikilta uskaltaa kysyä, Olli sanoo.

Saloteamissä Olli pitää siitä, että työ on vaihtelevaa.

– Täällä tehdään töitä erilaisille asiakkaille ja paljon yksittäiskappaleita. Enimmäkseen olen tekemisissä CNC-koneiden kanssa, ja harvemmin manuaalikoneiden. Kaikki päivät ovat erilaisia, kun on monipuolisia hommia, Olli kertoo.

Omakotitalosta tuli harrastus

Olli sanoo, ettei hänellä ole varsinaisia harrastuksia, mutta hän mielellään veneilee ja kalastaa. Tilaisuuksia niihin vain saattaa olla jatkossa vähemmän, sillä tänä kesänä Olli osti itselleen omakotitalon. Hän huomasi nopeasti, että taloon saa kulumaan aikaa.

– Näyttää siltä, että kaikki vapaa-aika sen kanssa menee. Omakotitalosta taisi tulla uusi harrastus, Olli nauraa.