CMZ-monitoimiosorvi osana Saloteamin kyvykkyyden kasvattamista

CMZ TA25 YS-640 CNC-monitoimisorvauskeskus liittyi osaksi Saloteamin tuotantokoneistoa marraskuun lopulla. Laitteisto on varustettu Y-akselilla, vastakaralla ja 12 000 1/min pyörivillä työkaluilla, joiden ansiosta koneella saa työstettyä vaativat ja monipuoliset kappaleet kerralla valmiiksi. Lisäksi koneeseen on integroitu Ø 62 mm tangonsyöttöautomaatti, joka mahdollistaa miehittämättömän 24/7-tuotannon.

Eurometalli -lehti uutisoi uudesta laitehankinnastamme seuraavasti:

Haastavia osia hi-tech-tuotteisiin

Saloteam tekee alihankintakoneistusta 10:llä koneella jyrsimällä ja sorvaamalla pääsääntöisesti neljälle eri sektorille: elektroniikka- ja valaisinteollisuudelle, ajoneuvoteollisuudelle, laiterakentajille sekä lääketeollisuuden tarpeisiin. Näistä sektoreista muodostuu vuositasolla Saloteamille 120 asiakasta pääsääntöisesti kotimaasta Ruuhka-Suomen alueelta. – Meillä on ollut perinteisesti elektroniikkateollisuuden kumppanina pitkiä asiakassuhteita. Tätä toimintamallia toivomme myös alihankintakoneistusasiakkuuksistamme, jolloin pystymme parhaiten toimimaan missiomme mukaisesti: Tavoitteemme on tuottaa asiakkaillemme arvoa. Pitkissä kumppanuussuhteissa pystymme yhdessä asiakkaidemme kanssa kehittämään avoimeilla vuorokeskustelulla heidän tuotteitaan ja niiden valmistuksellisia prosesseja. Roolimme onkin enemmän konsultoiva kuin pelkkä alihankkija, avaa toimitusjohtaja Juha Hänninen Saloteam Oy:n arvomaailmaa.

Alihankitakoneistuksen sarjakoot vaihtelevat Saloteamin tuotannossa yksittäiskappaleista tuhansiin kappaleisiin, joissa materiaaleina ovat erilaiset alumiinit, muovit ja teräkset. Työstettävien kappaleiden kokoluokka on pääsääntöisesti alle 10 kg / 500 x 500 mm. Levymäisissä kappaleissa yritys yltää kokoon 1000 x 1500 mm, s = 20 mm saakka. – Tyypillisesti alihankintakoneistuksemme tuottaa osia eri aloilla toimivien asiakkaidemme hi-tech-tuotteisiin. Nämä osat vaativat useimmiten joko sadasosiin menevää suurta tarkkuutta tai ovat muodoiltaan haastavia, valaisee Hänninen.

CMZ toi tarkkuutta, tehokkuutta, kapasiteettia ja uusia mahdollisuuksia

– Hankkimamme CMZ on kokoluokkaamme sopiva, täysillä optioilla varustettu sorvi. Kone tuo lisäkapasiteettia, tehokkuutta ja tarkkuutta tuotantoomme. Kiteyttäen voidaan sanoa, että tämä uusi CMZ-monitoimiosorvi on osana järjestelmällistä kyvykkyytemme kasvattamista.

– Kehittyäksemme ja laajentaaksemme palveluitamme tarvitsemme uutta tekniikkaa. Muuten ei ole mahdollista laajentaa palveluitamme nykyisille asiakkaillemme tai etsiä uusia asiakkaita, mitkä ovat kuitenkin kasvumme mahdollistajat. Joka vuosi teemme hankintoja ja tämän vuoden pääinvestointi oli tämä CMZ, joka toi tekemisemme tapaan muutosta ja uudistusta sekä uusia palvelusektoreita.

Lue koko artikkeli Eurometalli -lehden numerosta 10/2017: