Jarmo rakentaa ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

Jarmo Salonen työskentelee Saloteamissa laiteasentajana. Hän rakentaa suunniteltavat laitteet osista valmiiksi kokonaisuuksiksi. Laiteasentaja ratkaisee työssään monimutkaisiakin haasteita asiakkaiden tarpeiden mukaan.

‒ Laitteet, joita teemme, on räätälöity asiakkaan tuotteiden ja toiveiden mukaan. Teemme myös testauksen ja säädöt ennen laitteiden luovutusta asiakkaille, Jarmo kertoo.

Laiteasentajan työ vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Pienimmillään kasattava tuote voi olla alle tulitikkuaskin kokoinen ja suurimmillaan yli pari metriä korkea ja leveä.

Jarmo aloitti työt Saloteamissa lokakuussa 2007. Reilun kymmenen vuoden uralla ei ole päässyt pitkästymään, vaan jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta.

‒ Parasta on, että ei ole kahta samanlaista päivää. Teen sähkötöitä, koneistustöitä ja laitteiden kokoamista. Ne ovat monipuolisia hommia.

Jarmo on viihtynyt työssään hyvin nimenomaan sen vaihtelevuuden takia.

‒ Siinä joutuu välillä vähän miettimään ja ratkaisemaan monimutkaisiakin ongelmia. Se ei ole vain yhtä ruuvinvääntämistä.

Laiteasennukseen kuuluu vaativia kaapelointi- ja johdotustöitä

Koulutukseltaan Jarmo on instrumenttiasentaja. Hän on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Aspocompin piirilevytehtaalla.

Laiteasennuksen yhteydessä tuotteeseen asennetaan kaikki osto-osat, eli esimerkiksi elektroniikka, sähköiset toimilaitteet ja paineilmakomponentit sekä tehdään usein vaativakin kaapelointi- ja johdotustyö.

Yksittäisen laitteen kohdalla kokoonpano- ja asennustyön kesto vaihtelee paljon.

‒ Aika riippuu laitteesta ja asiakkaasta. Nyt olen tehnyt sellaisia laitteita, joiden rakentamisessa kestää vartti. Laajoissa ja monimutkaisissa töissä voi mennä yli kaksi viikkoa.

Vapaa-ajalla kodin kunnossapitoa ja mopojen korjausta

Suuren osan Jarmon vapaa-ajasta vie vanhan omakotitalon kunnossapito. Erityisesti kesällä kodin askareissa menee aikaa. Arjen harrastuksiin kuuluvat kävelylenkit vaimon kanssa.

Silloin tällöin tulee myös entisöityä vanhoja mopoja. Ajoneuvojen korjaamisessa on jotain samaa kuin laiteasentajan työssä.

‒ Onhan siinä samantyyppisiä elementtejä, samanlaista pura ja rakenna -työtä sekin on.

Yritys