Referenssi Saloteam x Wisematic: koneistusosien toimitusta erinomaisella palveluasenteella

wisematic saloteam

Saloteam toimittaa Wisematic Oy:lle koneistusosia, jotka ovat merkittävässä roolissa yrityksen ydinliiketoiminnassa. Suomalainen Wisematic Oy korkean teknologian asiantuntijayritys, joka suunnittelee ja toimittaa robotiikkaan ja automaatioon nojaavia koneita ja ratkaisuja.

Saloteamin ja Wisematicin yhteistyö on jatkunut jo yli kuusi vuotta, ja toimivan palvelumallin ansiosta koneistusosien toimitukset ovat säännöllisiä.

Laadukkaat koneistusosat ovat yrityksen toiminnan edellytys

Koneistusosien tarve on ollut selviö jo Wisematicin perustamispäivästä lähtien. Yritys suunnittelee ja valmistaa robotiikkaa ja automatiikkaa hyödyntäviä koneita, joiden kokoonpano- ja valmistusprosessiin koneistusosat kuuluvat olennaisesti. Automaatioratkaisuja toimitetaan kansainvälisesti korkean teknologian asiakkaille, jotka voivat operoida esimerkiksi kokoonpanon, elektroniikkatuotannon sekä lääke- tai elintarviketeollisuuden saralla.

Tyypillisesti Wisematicin valmistamien koneiden runko-osat valmistetaan teräksestä ja alumiinista, ja koneiden toiminnalliset osat ovat usein koneistettua alumiinia. Saloteamin toimittamat koneistusosat ovatkin enimmäkseen pinnoitettua alumiinia, mutta toisinaan myös muovisia koneistusosia.

– Nykyään Saloteam toimittaa meille suurimman osan koneistetusta alumiinistamme. Suunnittelun teemme itse Wisematicilla, mutta koneistusosat tilaamme alihankintana luotettavalta toimijalta, Wisematicin yksi perustajista ja toimitusjohtaja Riku Heikkilä kertoo.

Jatkuva koneistusosien tarve hyötyy helposta ja nopeasta palvelusta

Kun koneistusosat ovat tärkeä osa yrityksen keskeisiä toimintoja, Wisematic etsii niiden toimittajalta ennen kaikkea luotettavaa palveluasennetta.

– Meille avaintekijä koneistuskumppanuudessa on toimiva yhteistyö, joka säästää aikaa ja vaivaamme. Saloteamilla toimitusajat ovat nopeita ja luotettavia, ja heidän kanssaan projektit etenevät sovitulla tavalla, Heikkilä valottaa.

 Saloteamin kokemus koneistuksesta on tärkeä osa palvelua, hän jatkaa.

–  Saloteamilla on hyvä kokonaisymmärrys siitä, mihin käyttöön koneistusosia tarvitsemme. Ammattilaisina he ymmärtävät nopeasti, millaisia ratkaisuja etsimme. Asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan.

Saloteamilla on myös vahva ymmärrys koneistuksen liiketoiminnallisista hyödyistä läpi asiakasketjun. Saloteamin joustavuus on tuonut selkeää lisäarvoa Wisematicin asiakastyöhön.

– Osaava koneistuskumppani ymmärtää myös meidän asiakkaidemme toiveita, ja mukauttaa palveluaan toiveidemme perusteella. Esimerkiksi kun asiakkaamme on tilannut osia tai koneita meiltä kiireisellä aikataululla, me olemme saaneet nopeutetun toimituksen Saloteamilta lisäpalveluna. Koneistusosien toimitus on onnistunut jopa viikonlopun yli, kiitos Saloteamin tekemien tuotannon järjestelyjen, Heikkilä summaa.

Saloteamin vahvuus löytyy “tehdään mitä luvataan” -asenteesta

Koneistusosien toimittajan vastuullisuus on asia, mikä saa pitkäaikaiselta kumppanilta erityiskiitoksen. Wisematicilla nähdään suurena etuna, ettei heidän itse tarvitse huolehtia koneistusosien laadusta tai tilauksen kulusta, saati johtaa projektin viestintää.

– Saloteamin kanssa ei tarvitse odotella tilausta radiohiljaisuudessa viikkoja. Saamme selkeän kuvan, millä aikataululla tilauksemme on valmistumassa, eikä meidän tarvitse kysellä asioiden perään.

Koneistuskumppani kantaa vastuunsa myös silloin, jos tilauksen puitteisiin tulee muutoksia.

– Saloteam tarkastaa itse tilauksen laadun ja viestii rehellisesti myös silloin, jos esimerkiksi toimitusaikoihin on tullut poikkeamia. Näin ollen meille asiakkaana ei jätetä kysymyksiä ilmaan, vaan projektit hoidetaan oma-aloitteisesti.

Wisematic Oy:lla Saloteam saakin vahvat suositukset palveluasenteensa ansiosta.

– Suosittelen Saloteamin koneistuspalvelua yrityksille, jotka haluavat korkean palvelutason toimittajan. Lisäksi Saloteamin suunnittelu- ja kokoonpanopalvelut ovat erittäin hyödyllisiä sellaisille yrityksille, joilla ei itsellä ole kokemusta koneistuksesta, Heikkilä summaa.

Lue myös Saloteamin ja Ellegon yhteistyöstä kertova referenssitarina.