Referenssi Saloteam x Varjo Technologies: uusiin XR-ja VR-virtuaalilaseihin innovatiivisia kokoonpanoratkaisuja

Saloteam toimi virtuaalilasiyhtiö Varjo Technologiesin kokonaisvaltaisena kumppanina uuden tuotteen kokoonpanon kaikissa vaiheissa.

Varjo Technologies lanseerasi joulukuussa 2020 uuden sukupolven XR/VR- virtuaalilasit, joissa käytetään markkinoiden kehittyneintä visuaalista tarkkuutta, ja resoluutio on ihmissilmään verrattavissa. Saloteam kehitti, suunnitteli ja valmisti tuotannon työkaluja, jotka varmistivat vaativan tuotteen lanseerauksen onnistumista.

Varjo Technologies on johtava teollisuuskäyttöön suunnattujen virtuaali- ja lisätyn todellisuuden lasien (VR/XR) valmistaja. Helsinkiläinen kasvuyritys toimittaa laseja mm. Boeing-lentoyhtiön koulutustarpeisiin Yhdysvaltoihin sekä Volvon ja Kian kehitystarpeisiin.

Varjo Technologies valmistaa korkealaatuisia VR/XR-laseja.

Varjo etsi toimitusvarmaa kumppania arvoketjun kriittisiin vaiheisiin

Varjo Technologiesin tuotelanseeraus oli monivaiheinen prosessi, jossa arvoketjun tehokkuus pääsi todelliseen testiin.

Saloteam toimi Varjon uuden tuotteen valmistusprosessissa tuotannon työkalujen kehittäjänä, suunnittelijana ja valmistajana.

Saloteamin kumppanuuden varmisti yrityksen maine kokeneena ja luotettavana toimijana.

– Halusimme varmistaa tuotteemme kokoonpanon kyvykkyyden sekä kriittisten työvaiheiden toimivuuden asennuspaikoilla. Saloteam oli meille entuudestaan tuttu yritys, joten alusta alkaen usko onnistumiseen oli vahva, kertoo Silla Tuovinen, Varjon Senior Production and DMF Expert.

Varjolla luotettiin Saloteamin kokemukseen laitesuunnittelusta ja kokoonpanosta.

– Etsimme tarkkoja jigejä kriittisiin tuotannon vaiheisiin, eikä meidän oma kyvykkyytemme ollut tässä riittävä.

Saloteamin palvelu mahdollisti tuotteen lanseerauksen aikataulussa

Uuden XR-tuotteen lanseerausta valmisteltiin tarkkojen aikataulujen puitteissa, minkä vuoksi Varjolla etsittiin erittäin toimitusvarmaa ratkaisua.

Yhteistyön aloitus onnistui ketterästi, ja työ alkoi sujuvasti heti, kun tuotteen rakenne oli käyty läpi.

– Meillä oli yksi puhelu ja palaveri, jonka jälkeen Saloteamin suunnitteluosasto oli jo täydessä touhussa.

Kun yhteistyö Saloteamin kanssa aloitettiin, tuotannossa oli jo aikataulupaineita, sillä lanseerauspäivä lähestyi. Saloteamin ripeä toiminta auttoi kuromaan tuotannon aikatauluja kiinni.

– Saloteamin nopea tuotanto pelasti aikataulumme, jotka olivat venyneet aiemmissa vaiheissa muista syistä. Heidän vasteaikansa oli lyhyt ja toiveidemme mukainen. Muutamassa viikossa he valmistivat suuren määrän jigejä, mikä auttoi tuotantoamme huomattavasti.

Kotimainen tuotanto varmisti korkean laadun ja helpon viestinnän

Varjo Technologies on kansainvälisesti toimiva yritys, jonka arvoketjut toimivat sekä Suomessa että sen ulkopuolella. Tietyt tuotannon vaiheista haluttiin pitää ehdottomasti Suomessa, jotta tuotteen laadunvalvonta olisi moitteetonta. Osa Saloteamin jigeistä toimitettiin Varjon Aasiassa toimivalle kumppanille.

– Saloteamin toteuttamat vaiheet olivat niin olennaisia koko tuotteelle, että emme halunneet ottaa turhia hidasteita kommunikoinnin, aikataulujen tai laadun suhteen ulkomaisen toimittajan kanssa.

Välitön viestintä oli tärkeimpiä asioita, jotka puolsivat kotimaista toimittajaa.

– Kommunikaatio oli helppoa, kun olimme molemmat Suomessa. Lisäksi aikataulu oli niin kriittinen, että emme halunneet ottaa riskiä ulkomaisen toimijan aikataulujen venymisen kanssa esimerkiksi kielimuurin takia.

Paikallisen toimittajan kanssa oli myös helppo hioa ratkaisu toivotunlaiseksi.

– Kävin paikan päällä Salossa tutustumassa jigien ensimmäiseen erään. Testauksen ja pienen 3D-päivityksen perusteella ratkaisusta tuli juuri sellainen, mitä etsimme.

Korkealaatuinen kotimainen tuotanto sopi myös hintaraameihin, Varjolla kerrotaan.

– Saloteamin palvelu on kokonaisuutena hyvin kustannustehokasta ja prosessit viilattuja, ja heidän hintansa ovat hyvinkin kilpailukykyiset.

Varjon uudet virtuaalilasit käyttävät markkinoiden tarkinta teknologiaa.

Ei pelkästään toteuttava, vaan myös kehittävä kumppanuus

Varjo kokee saaneensa tuotteen valmistukseensa etulyöntiasemaa siitä, että Saloteam otti proaktiivisesti vastuun roolistaan. Tuotannon aikana Saloteamin asiantuntijat antoivat aktiivisesti kehitysideoita, miten Varjon tuotannollisuutta voisi parantaa ja tehostaa.

– Saimme kokonaisuutena onnistuneemman lopputuloksen vaativan tuotteen lanseerauksessa, kun teimme yhteistyötä kokeneen laitevalmistajan kanssa. Saloteam antoi hyviä kehitysideoita siitä, miten tietty ratkaisu kannattaa toteuttaa, jotta saisimme parhaan tuloksen.

Varjo Technologiesilla ollaan kokonaisuutena tyytyväisenä pitkäaikaiseen kumppaniin, minkä vuoksi he myös näkevät yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin.

– Meillä on vahva luottamus Saloteamin suunnittelijoiden ammattitaitoon ja ideointikykyyn. Yhteistyö on äärettömän helppoa meille, sillä heillä on vahva ote prosessinhallintaan.

Lue myös: Saloteamin toimittamat testauslaitteet tehostavat Tepcompin tuotantoa