Kokoonpanotyöllä on ratkaiseva rooli tehokkaassa sopimusvalmistuksessa

Kokoonpanotyössä osista kootaan käyttövalmis ja viimeistelty tuote. Tehokas kokoonpano sekä nopeuttaa tuotevalmistusta, että varmistaa tuotteen laadun, virheettömän ulkonäön sekä toiminnallisuuden säilymisen.

Helpotamme tuotevalmistusta tarjoamalla saman katon alla sekä osavalmistuksen että tuotteesi kokoamisen haluttuun valmiusasteeseen toiveidesi mukaisesti.

Kokoonpano on tuotevalmistuksen tärkeimpiä vaiheita

Mekaaninen asennus- ja kokoonpanotyö on tuoteprosessissa olennainen vaihe, sillä siinä osista kootaan laadukas ja toimiva tuote. Loppukokoonpanon tärkeimpiä huomioita on varmistaa sekä tuotteen virheetön ulkonäkö että toiminnallisuuden säilyminen.

Onnistuneen kokoonpanotyön edellytyksenä on, että kaikki aikaisemmat vaiheet on tehty tehokkaasti ja korkealla laadulla. Kun olet tehnyt tilauksen, tarvittavat osat ja komponentit on hankittu tai tarvittaessa koneistettu, on aika aloittaa kokoonpanotyö.

Alla oleva kuva havainnollistaa kokoonpanotyön merkitystä osana tuotevalmistuksen kaarta – kokoonpanossa osista valmistuu tuote.

kokoonpanotyö

Kokoonpano ulkoistettuna vai itse?

Kokoonpanotyön ulkoistaminen tehostaa tuotevalmistusta monelta kantilta. Suurin etu kokoonpanon – ja tuotevalmistuksen – ulkoistuksessa on se, että sen avulla voit vapauttaa henkilöstösi aikaa tärkeämpiin tehtäviin. Voit keskittyä paremmin esimerkiksi myyntiin ja prosessiesi tehostamiseen myös nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

Ulkoistamisessa on kyse myös luottamuksesta alihankkijan ja tilaajan välillä. Kun ulkoistat kokoonpanoa, ulkoistat samalla riskienhallintaa. Voit luottaa siihen, että hankimme tai valmistamme vaadittavat osat oikeaan aikaan, kokoamme ja viimeistelemme tuotteen, ja lisäksi tarvittaessa testaamme tuotteen ja hoidamme logistiikan. Tuotevalmistuksen monimutkainen prosessi nopeutuu ja varmistuu huomattavasti, kun annat sen kokeneen osaajan käsiin. 

Moni toimija on ulkoistanut tuotevalmistuksensa ulkomaisille toimijoille, mutta kotimainen kokoonpano on voittava ratkaisu etenkin helpon viestinnän ja joustavan toimintamallin vuoksi. Kun puhumme liiketoiminnallesi tärkeistä ja kriittisistä tuotteista, kokonaisuutta on helpompi johtaa lähellä toimivan ja samaa kieltä puhuvan kumppanin kanssa.

Joustava työskentelymalli mahdollistaa vaivattoman viestinnän, nopeat kommenttikierrokset sekä mahdollisten lisätoiveiden toteuttamisen. Esimerkiksi kapasiteetin nostaminen voi onnistua vain yhdellä puhelinsoitolla meille, jos tarpeesi muuttuvat nopeasti. Huolehdimme varaosien ja tuotteiden saatavuudesta, ja kattavan kumppaniverkostomme avulla varmistamme osien ja komponenttien nopean liikkumisen.

Tuotteiden laadunvalvonta sujuu myös helposti kotimaisen kumppanin kanssa. Osa kumppaneistamme vierailee tiloissamme ensimmäisten testierien valmistuttua, jolloin voimme tarkastella tuotteita yhdessä, ja tehdä siihen toiveidesi mukaisia mahdollisia muutoksia. Myös mahdollisissa ongelmatilanteissakin viesti kulkee nopeasti, ja asiaan voidaan puuttua saman tien.

Lue myös: Teollisuustuotteiden osa- ja laitevalmistus Suomessa – milloin se on kannattavinta?

Avaimet käteen -kokoonpanotyö viilaa tuotevalmistusprosessin huippuunsa

Me Saloteamilla tiedämme, miten tuotteesi on järkevintä ja tehokkainta valmistaa korkealla laadulla, sillä meillä on lähes 30 vuoden kokemus elektroniikkatuotteiden valmistamisesta. Olemme kokenut kumppani kokoonpanovaiheissa, jonka toteutamme tehokkaasti ja tuotteen kokonaisuutta ajatellen tehokkaimmalla tavalla.

Saat meiltä saman katon alta sekä osien valmistuksen, kokoonpanon sekä viimeistelyn, minkä ansiosta voit ulkoistaa tuotevalmistuksesi kriittiset kohdat meille. Joustavuus on kumppanuutemme avainsana, sillä sovimme yhdessä ulkoistamisen laajuuden. Kokoamme tuotteesi yhdessä sovitulle valmiusasteelle, toiveistasi riippuen joko täysin valmiiksi tai osittain, mikäli haluat osallistua tuotevalmistukseen enemmän itse.

Johdamme projektimme tuotannonohjausjärjestelmästämme, mikä tarkoittaa sinulle erittäin tehokasta tuotevalmistusta. Sujuvasti johdettu prosessi on tehokas myös kustannuksiltaan, sillä tuotantoketjuun ei synny turhaa kitkaa. Mutkaton kokoonpanovaihe tukee myös strategista kumppanuutta, kun voimme tarttua muutostoiveisiin nopeasti, mutta tukea myös tuoteprosessejasi pitkällä aikavälillä.

Tehokas kokoonpanotyö Saloteamilla

  • Voimme toteuttaa tuotevalmistuksen alusta loppuun; osavalmistuksen ohella voimme koota tuotteesi valmiiksi.
  • Kokoamme tuotteesi haluttuun valmiusasteeseen.
  • Tarvittaessa testaamme, hitsaamme, pintakäsittelemme ja toimitamme tuotteen sinulle tai toivomallesi kolmannelle osapuolelle.
  • Meillä on lähes 30 vuoden kokemus korkean teknologian kokoonpanosta.
  • Kokoonpanolaitteiden valikoimamme on kattava; helpotamme kokoonpanoa mm. ruuvausjigien, juotosalustojen ja puristus- ja alipainejigien avulla.

Tutustu kokoonpanopalveluumme.

Lue lisää sopimusvalmistuksestamme täältä.

Lataa sopimusvalmistuksen ostajan opas tästä, ja opit tuotevalmistuksen keskeisistä vaiheista yksissä kansissa.