Mikä ratkaisee tuotannon apulaitteiden laadun?

suoritusjigi saloteam

Tuotannon apulaitteilta ja testilaitteilta on lupa vaatia moitteetonta toimintaa, sillä niillä voi olla ratkaiseva rooli tuotantosi laadun, nopeuden ja ergonomian kannalta.

Tuotannon apulaitteiden viimeistelty ulkonäkö on näkyvä osa niiden laatua, mutta kokonaisuudessa lopputuotteen visuaalisuus on vain jäävuoren huippu. Laadukkaan apulaitteen taustalla on huolellinen prosessi, joka varmistaa laitteen ensiluokkaisuuden ja toiminnallisuuden.

Seuraavaksi käymme läpi, mistä asioista tuotannon apulaitteiden korkea laatu muodostuu, ja miten me Saloteamilla varmistamme ensiluokkaiset laiteratkaisut. Valmistamme apulaiteratkaisuja niin kokoonpanoon kuin laitteiden testaamiseen, joita seuraavat kohdat myös koskevat.

jigi apulaite
Kuvassa valmistamamme suoristusjigi

Laite suunnitellaan alusta alkaen oikeaan tarpeeseen

Apulaitteen tehtävänä on luonnollisesti toimia saumattomasti oikeassa käyttötarkoituksessa, kuten esimerkiksi testauksen tai laitekokoonpanon tukena. Tämän vuoksi on tärkeää, että jo suunnitteluvaiheessa laitteen tavoitteet speksataan oikeille urille.

Me Saloteamilla kartoitamme alkukeskusteluissa lähtötiedot, tarpeesi ja toiveesi huolellisesti. Vain näin voimme varmistaa sen, että valmistettava laite vastaa parhaalla tavalla tuotantosi tarpeita. Kokeneena toimijana pystymme lähtemään liikkeelle jo melko niukoilla lähtötiedoilla, ja usein jo alkukeskustelun yhteydessä ehdottamaan ratkaisuvaihtoehtoja.

Meillä laitteen suunnittelu ja valmistus ovat saman katon alla, mikä tehostaa valmistusprosessia. Tämän ansiosta pääsemme testaamaan laitetta nopeasti, ja tarvittaessa tekemään muutoksia havaintojemme perusteella.

Lue lisää projektinhallintamenetelmästämme.

Käytön helppous ja toiminnallisuus näyttää laadun toteen

Luonnollisesti tuotannon apulaitteen laadun ratkaiseva testi on se, toimiiko se teollisessa ympäristössäsi toivotulla tavalla. Tämän vuoksi valmistuksessa huomioimme erityisesti laitteen toiminnallisuuden.

Tuotannon apulaitteen tarkoitus on aina tehostaa tuotantoasi, ei hidastaa tai vaikeuttaa. Esimerkiksi käsikäyttöön tarkoitettu laite ei pääse oikeuksiinsa, jos se ei ole luonteva käyttää – huolimatta siitä, että se olisi valmistettu laadukkaista materiaaleista.

Jotta laite toimisi toivotulla tavalla, varmistamme, että se on:

 • oikein mitoitettu – millimetrien osien tarkkuudella
 • tehty laadukkaista, teollisuuskäyttöön sopivista materiaaleista
 • testattu ennen käyttöönottoa
 • ergonomisesti toteutettu
 • optimoitu tarkoitukseensa.

Laadunvalvonnan tulee olla osa laitteen valmistusprosessia

Prosessiin sidottu laadunvalvonta varmistaa sen, ettei laatuajattelu keskity nyansseihin, vaan on tärkeä osa laitevalmistuksen kokonaisuutta.

Noudatamme laadunvalvonnan tarkkaa prosessia, minkä ansiosta tuotteen laatua mitataan ja testataan valmistuksen eri vaiheissa. Tämän ansiosta voimme tarttua mahdollisiin muutoksiin, toiveisiin ja havaittuihin puutteisiin nopeasti. Käytännössä esimerkiksi laitteeseen tulevat lisäykset ja muutokset onnistuvat meillä sujuvasti palautekierrosten kautta. Muutosten läpivienti ja toteuttaminen ei vie viikkoja, vaan parhaassa tapauksessa tunteja tai päiviä.

Jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti laatuajattelu kulkee meillä mukana jokaisessa laiteratkaisun valmistusvaiheessa, aina suunnittelusta toimitukseen.

Varaosa- ja huoltopalvelu huolehtii ratkaisun kestävyydestä

Tuotannon apulaitteet on tarkoitettu jatkuvaan ja kovaankin käyttöön, minkä vuoksi niiden kuluminen käytössä on normaalia. Laadun varmistamisen matka ei kuitenkaan lopu käyttöönottoon, sillä haluamme varmistaa, että toimitettu laite on tarkoituksenmukainen mahdollisimman pitkään.

Valmistamaan laitteemme laadukkaista osista ja komponenteista, joilla on lähtökohtaisesti hyvä varaosasaatavuus. Näin ollen kuluvat osat voidaan vaihtaa nopeasti ja kustannustehokkaasti ilman, että koko laiteratkaisuun tarvitsee välttämättä tehdä suuria muutoksia.

Saat meiltä myös huoltopalvelua laitteille, minkä ansiosta saat toimintavarman ratkaisun tuotantoosi. Teemme kaikki huoltotyöt ripeästi, koska ymmärrämme, että huollossa oleva laite ei tue sitä tuotantovaihetta, jota varten se on hankittu.

CASE: Tarkka laatu on välttämättömyys Mirionin säteilymittareissa

Mirion Technologies Oy on säteilymittareita valmistava yritys, jolle olemme valmistaneet monipuolisia tuotantoa avustavia laitteita, kuten jigejä ja adaptereita.

Mirionin tuotekehityspäällikkö Aku Vuoti kertoo, että apulaitteiden laadusta tinkiminen ei tule kysymykseen, minkä vuoksi Saloteamin kumppanuus on tärkeää.

– Saloteam pystyy toimittamaan meille erittäin tarkkoja tuotannon välineitä.  Tällä alalla, kun kyse on ihmisten suojelusta, on tuotteiden ja tuotannon laadukkuus todella tärkeää, Vuoti kertoo.

Kokeneena toimijana olemme voineet ehdottaa uusia ratkaisuja Mirionin laitteisiin, minkä ansiosta lopputuloksesta saadaan ensiluokkainen.

– Saamme myös tietotaitoa, emme vain laitteita. Jos joku asia on onnistuneesti tehty muualla eri tavalla, he voivat sen perusteella ehdottaa muutoksia meillekin, Vuoti kertoo.

>> Lue koko asiakastarina >>

Tuotannon apulaitteen laatu – näin me varmistamme sen

 • Ratkaisun optimointi tuotantosi tarpeisiin on kaiken lähtökohtana; aloitamme kartoituksen alkukeskusteluilla.
 • Tarvelähtöisyys ja toimivuus: toteutamme laitteet vastaamaan juuri siihen tarpeeseen, johon se on hankittu.
 • Kestävyys teollisessa toimintaympäristössä varmistaa korkeaa laatua.
 • Tarvittaessa konsultoimme ja annamme kehitysehdotuksia, joiden perusteella laitteesta saadaan paras mahdollinen.
 • Huomioimme ergonomian laitteen loppukäyttäjän kannalta, jotta laite on mukava ja luonteva käyttää.
 • Suunnittelu ja valmistus saman katon alla – helpottaa kokonaisuuden hallintaa
 • Huolto- ja varaosapalvelumme palvelee ripeästi.

 
Meillä on 30 vuoden kattava osaaminen laiteratkaisuista, jonka pohjalta suunnittelemme ratkaisut moninaisiin tarpeisiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tutustu palveluumme täällä.