Saloteam on varma kumppani uraauurtavan 3D-biotulostimen sopimusvalmistuksessa

Brinter on suomalainen 3D-teknologiaan ja biotulostukseen erikoistunut yritys, joka palvelee lääketieteen, bioteknologian, yliopiston, tutkimuslaitosten ja kosmetiikka-alan toimijoita vaativissa tarpeissa.

Saloteam toimii Brinterin sopimusvalmistuksen kumppanina, joka hoitaa mm. uuden 3D-biotulostimen kokoonpanon. Hyvin sujunut yhteistyö on laajenemassa kohti avaimet käteen -mallia, jossa Saloteam osallistuu koko prosessiin komponenttien hankinnasta aina lopputestaukseen ja asiakkaille toimitukseen asti.

Brinter jakautui startupiksi vuoden 2021 alussa 3DTechistä, jonka kanssa Saloteamilla on pitkä historia. Yritys tekee teollista 3D-tulostusta valmistavalle teollisuudelle, jonka asiakaskunnassa myös Saloteam on.

Pitkään kehitetyn 3D-biotulostimen lanseeraus vaati tehokkaan kokoonpanijan

Turkulaislähtöinen Brinter on edelläkävijä modernien 3D-biotulostimien valmistajana. Biotulostaminen avaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi lääketieteeseen, sillä tulostuksen kohteena voivat olla mm. kudos- ja soluviljelmät.

Brinter lanseerasi ensimmäisen laitteensa vuonna 2019, mitä edelsi monen vuoden kehitystyö.

Kansainvälistä kasvua tavoittelevalle yritykselle oli selvää, että jatkossa sopimusvalmistuksen kumppani olisi ratkaisu tuotannon tehostamiseen ja kasvattamiseen.

– Kasasimme pilottilaitteen omin voimin Brinterillä, mutta meidän ydinosaamisemme ei missään nimessä ole laitevalmistus. Tarvitsemme kumppanin, joka ottaisi varman kopin laitevalmistuksen tarpeista, Brinterin toimitusjohtaja Tomi Kalpio kertoo.

Saloteamilla sopimusvalmistus startattiin tehokkaasti Brinterin tavoitteita silmällä pitäen.

– Laitteen kokoonpanossa olemme edenneet askel kerrallaan kohti isompaa kokonaisuutta. Alkuvaiheessa keskityimme laitteen kokoonpanoprosessin kehittämiseen. Tavoitteena on virtaviivaistaa laitteen valmistamista, ja voimmekin puhua laitteen tuotannollistamisesta, Saloteamin toimitusjohtaja Juha Hänninen sanoo.

Sopimusvalmistus on Saloteamin uusin palvelu, jonka kapasiteettia on kasvatettu matkan varrella asiakkaan kokonaistarpeita kuunnellen.

– Rakensimme sopimusvalmistuksen tarpeisiin uuden tuotantotilan, johon lukeutuu myös komponenttivarasto. Palkkasimme myös uuden projektipäällikön, joka kehittää sopimusvalmistuksen toimintaa yhdessä asiakkaidemme ja organisaatiomme kanssa, Hänninen lisää.

Sopimusvalmistusta kehittyvän kasvuyrityksen tarpeisiin

Brinterille sopimusvalmistuksen kumppanin valinta oli luontevaa, sillä pitkäaikaisen yhteistyön myötä Saloteam oli näyttänyt kyntensä tehokkaana ja konsultoivana kumppanina.

– Saloteamilla on kattavaa osaamista siitä, mitä uuden tuotteen valmistus vaatii, joten meidän ei tarvinnut lähteä perusasioista liikkeelle. He olivat tehneet meille aiemmin koneistusosia, ja tämä puhui puolestaan, Kalpio sanoo.

Innovatiivisen tuotteen valmistaminen vaati kumppanilta myös näkemyksellisyyttä toteuttamisen ohella.

–  Heiltä löytyi valmista osaamista tuotteen valmistuksen siirtymävaiheiden käytännön järjestelyistä. Uuden tuotteen lanseerauksessa tulee helposti muuttujia matkan varrella, ja silloin kumppanilta tarvitaan joustavuutta, Kalpio lisää.

Kokoonpanon ulkoistaminen osoittautui tehokkaaksi ratkaisuksi, ja yhteistyö syvenee jatkuvasti kohti avaimet käteen -mallia. Saloteamilla on kyvykkyys hoitaa myös laitteen sähköistäminen, testaamisvaihe sekä lähetys suoraan loppuasiakkaalle.

Olemme siirtämässä loputkin mekaniikan hankintaan, tuotantoon ja testaukseen liittyvät  osa-alueet Saloteamin hoidettavaksi, Kalpio kertaa.

Yhteistyö laajenee kohti avaimet käteen -mallia

Osaava sopimusvalmistaja vapauttaa aikaa Brinterin ydinosaamiselle

Globaaleille markkinoille tähtäävä Brinter keskittyy vahvasti tuotekehitykseen ja toimintansa laajentamiseen, sillä lähivuosina 3D-biotulostuksen markkinalle odotetaan kasvua. Tämä tarkoittaa jatkuvaa kehitystyötä, mikä pitää yrityksen kiireisenä.

Toimintojen ulkoistaminen on ollut liiketoiminnan eteenpäin viemisen kannalta järkevää, sillä se vapauttaa aikaa Brinterin tiimiltä tärkeämmille asioille.

– Uutta luovana yrityksenä halusimme kumppanin, jonka kanssa tuotantoamme olisi helppo skaalata ja kehittää siten, että me Brinterillä voisimme keskittyä omaan tekemiseemme, Kalpio sanoo.

Kokoonpanosta lähtenyt ulkoistus on kokonaisuutena tehostanut Brinterin toimintaa.

– Nykyään meidän tiimimme voi keskittyä täysipäiväisesti tuotekehitykseen ja toimintamme kasvattamiseen.

Brinterillä ollaan tyytyväisi myös siihen, että yhteistyö sujuu ihmisten välillä saumattomasti.

– Homma toimii kokonaisuutena hyvin. Saloteamin kanssa on helppo keskustella maalaisjärjellä ja sopia muutoksista ja seuraavista tarpeista. Kommunikaation helppous merkitsee paljon, Kalpio summaa.

Halusimme kumppanin, jonka kanssa yhteistyötä olisi helppo kehittää ja kasvattaa

Saloteam x Brinter Oy

  • Saloteam hoitaa vaativan 3D-biotulostimen kokoonpanoa ja osavalmistusta
  • Suunta kohti avaimet käteen -sopimusvalmistusta
  • Yhteistyö laajenee testaukseen ja laitteen lähettämiseen loppuasiakkaille
  • Kehittävä ja tuotannollistava yhteistyö: Saloteam tukee tarvittaessa myös laitteiden suunnittelussa

Tutustu Brinterin toimintaan täällä.

Haluatko kuulla lisää sopimusvalmistuksesta? Lataa ostajan opas.