Alihankintakoneistus alumiinista joustavalla toimitusajalla

Alihankintakoneistus

Alihankintakoneistus on ydinosaamistamme, jonka tehokkaaksi ja joustavaksi toimittajaksi olemme kasvaneet yli 30 vuoden kokemuksella. Koneistusmateriaaleistamme yleisin on alumiini, jonka rinnalla saat meiltä myös muiden metallien, kovien muovien ja komposiittien koneistuspalvelua.

Viime aikoina koneistettavien alumiiniosien ja komponenttien kysyntä on kasvanut globaalisti, ja monin paikoin kysyntä on ylittänyt tarjonnan.

Miten me vastaamme muuttuviin markkinatilanteisiin ja varmistamme toimitusten nopeuden ja laadun? Koska olemme hioneet prosessimme kuntoon, voimme tarjota joustavaa alihankintapalvelua erilaisiin tarpeisiin.

Lue eteenpäin ja tiedät, miten varmistamme koneistustilauksesi laadun kaikissa tilanteissa.

Palvelumme on suunnattu yrityksille, jotka käyttävät koneistusosia keskeisesti liiketoiminnassaan. Tyypillinen asiakkaamme on yli miljoonan liikevaihtoa tekevä high tech -teollisuuden edustaja, joka tarvitsee koneistusosia säännöllisesti.

Alihankintakoneistusta sisäänrakennetulla laadunvalvonnalla

Laadulla voidaan tarkoittaa montaa asiaa, mutta koneistuksessa sille on selkeät määritelmät.

Alihankintakoneistuksen laatu muodostuu nyrkkisääntönä kolmesta asiasta, jotka ovat 1) mittatarkat ja viimeistellyt tuotteet 2) toimitusaika, joka pitää, sekä 3) toiveidesi mukainen pintakäsittely.

Valmistamme osia vaativaan teollisuuskäyttöön ja erittäin tarkkoihin instrumentteihin, joissa pienetkin mittapoikkeamat voivat haitata osien toimivuutta käyttökohteissaan. Siksi laadunvalvonta on osa kaikkia prosessejamme, sillä vain siten voimme varmistua virheettömästä lopputuloksesta

Mittojen tulee olla täysin vaatimusten mukaiset, jotta ratkaisu toimii tarkoituksenmukaisesti, ergonomisesti ja tehokkaasti.

Näin varmistamme mittatarkkuuden:

 • Valvomme osien mittatarkkuutta läpi tuotannon erilaisilla mittausvälineille.
 • Tarkastamme mitat tarvittaessa myös 3d-mittalaitteella, jolta saadaan myös mittaraportti tuloksista.

Lue lisää alihankintakoneistuksemme laadunvalvonnasta: Kuinka tarkka on mittatarkka?

Olemme erikoistuneet noin alle 10-kiloisten koneistusosien valmistukseen mittatarkasti. Pienimmät osat ovat noin neliösenttimetrin kokoisia, ja kookkaimmat noin 1,5 m x 1 m suuruisia.

Tehokas konekanta mahdollistaa joustavan tuotannon

Laadukkaat CNC-koneemme mahdollistavat sen, että voimme tuottaa osia niin satojen kappaleiden kokonaisuuksina kuin vaativina piensarjoina. Työstämme eniten suuria kokonaisuuksia ja pitkiä sarjoja, joiden kapasiteettia voimme skaalata hyvinkin kustannustehokkaasti.

Mikäli tilauksesi sisältää sekä pitkiä sarjoja että yksittäisiä kappaleita, monipuolinen konekantamme taipuu ketterästi molempien tuotantoon.

Käytössämme on 10 tehokasta CNC-konetta, joiden avulla voimme nostaa tilauksesi kapasiteettia nopeastikin. Moni koneistamme hyödyntää kappaleenvaihtoautomatiikkaa, minkä ansiosta voimme vastata suureenkin tarpeeseen nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Panostamme tuotannon automatisointiin, jotta etenkin pitkiä sarjoja on mahdollista tuottaa tehokkaasti.

Uusissa konehankinnoissa suosimme myös automaatiota hyödyntäviä koneita, jotta voimme tuottaa osia nopeammin ja suuremmalla kapasiteetilla, mutta ilman nousevia kustannuksia.

Kasvatamme tuotantomme automaatiota jatkuvasti

Lue lisää konekannastamme ja lataa esite, jossa kerromme tarkemmin koneistamme.

Koneistamme alumiinia monipuolisesti

 • Varastoimme alumiinia levyinä, tankoina ja putkina yleisimpinä tyyppeinä 5083, 6026, 6082 ja 7075.
 • Varastoimme rakenneterästä laatuna S355 ja ruostumatonta terästä AISI 303, 304, 316 ja 420-laatuina.
 • Osien maksimikoot ovat konekohtaisia. Esimerkiksi Datron-koneisiimme mahtuu 1,5 x 1,0 m kokoinen levy.

Koneistamiamme osia:


Lisäpalveluna pinnoitus ja kokoonpano

Haluatko säästää omaa aikaasi ja saada tilauksesi mahdollisimman valmiina ja avaimet käteen -pakettina? Siinä tapauksessa suosittelemme hankkimaan myös osien kokoonpanon ja pinnoituksen meiltä, sillä osaavana alihankintakoneistajana me viimeistelemme tilauksesi tehokkaasti.

Viimeistellyt lopputuotteet kertovat, että tilauksesi on laadukas ja kokonaisuutena toimiva. Monesti tämä on kuitenkin se vaihe, johon asiakkaillamme ei ole aikaa tai kapasiteettia, minkä vuoksi me mieluusti otamme kopin tilauksen viimeistelystä lisäpalveluna.

Alihankintakoneistuksen viimeistely ja lisäpalvelut:

 • Meiltä saat halutessasi kaikki alumiiniosat pinnoitettuna, eli tyypillisesti anodisoituna tai maalattuna.
 • Kokoonpanemme osat halutessasi valmiiksi tuotteeksi ja testaamme osat ja laitteet ennen lähetystä.
 • Lähetämme tuotteet tarvittaessa myös haluamallesi kolmannelle osapuolelle.

Nopeat toimitusajat ovat mahdollisia, koska prosessimme ovat kunnossa

Milloin tilauksesi on valmis? Asiakkaamme yleisin kysymys koskee toimitusaikoja. Saat meiltä tarjouksen yhteydessä toimitusaika-arvion, ja kun vahvistamme tilauksesi, lukitsemme toimituspäivän.

Joustavat ja nopeatkin toimitusaikamme ovat mahdollisia ennen kaikkea siksi, että olemme hioneet niiden taustalla olevat prosessit kuntoon. Näin minimoimme mahdolliset mutkat ja voimme parhaiten vastata toiveisiisi.

Nämä asiat nopeuttavat toimituksiamme:

 • Laadukas konekantamme, joka hyödyntää automaatiota.
 • Yleisimpiä materiaalilaatuja heti varastossa.
 • Tehokas logistiikkaketju viimeistelee nopean toimituksen.
 • Osaava ja riittävillä resursseilla työskentelevä henkilökuntamme.
 • Joustavat resurssit kiiretilanteissa.

Aidosti palveluhaluisena yrityksenä käännämme kaikki kivet pystyäksemme toimittamaan osat haluamanasi ajankohtana. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että priorisoimme yksittäisiä osia tai tilauksia, kun tarpeesi on kriittinen.

Lopulliseen toimitusaikatauluun vaikuttavat mm. tuotantoerän koko, haluamasi materiaalit ja mahdolliset muualta tilattavat jälkityöt. Saat tarkan toimitusaika-arvion ottamalla meihin yhteyttä ja kertomalla lisää tarpeistasi.

Lue lisää alihankintakoneistuksen toimitusajoistamme.

CASE: Jatkuvaa alihankintakoneistusta nopeilla aikatauluilla

Suomalainen Wisematic hankkii suurimman osan alumiinin koneistusosistaan Saloteamilta. Yritys suunnittelee ja toimittaa robotiikkaa ja automaatiota hyödyntäviä koneita, joiden toiminnalle alumiiniosien jatkuva saatavuus on elinehto.

Saloteamin ja Wisematicin alihankintakoneistuksen yhteistyö on jatkunut jo yli kuusi vuotta. Toimitamme Wisematicille säännöllisesti mittatarkkoja koneistusosia, joiden toimitusaikataulut joustavat kiiretilanteissakin.

Osien laadun lisäksi Wisematic arvostaa ennen kaikkea sujuvaa viestintäämme.

“Meille avaintekijä toimivassa yhteistyössä on palvelumalli, joka säästää aikaa ja vaivaamme. Saloteamilla toimitusajat ovat nopeita ja luotettavia, ja heidän kanssaan projektit etenevät sovitulla tavalla”, Wisematicin toimitusjohtaja Riku Heikkilä kertoo.

Lue koko asiakastarina.

Alihankintakoneistus, viimeistely ja kokoonpano saman katon alta

Vuosien kokemuksemme myötä olemme joustava alihankintakoneistaja, minkä ansiosta saat tilauksesi joustavasti myös kysyntäpiikkien aikana. Koska voimme hoitaa myös kokoonpanon ja viimeistelyn, saat mahdollisimman valmiin toimituksen sujuvasti.

Haluatko tietää, miten tehokas alihankintakoneistus ratkaisee juuri sinun tilauksesi tarpeita? Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää. Vastaamme yhteydenottoosi nopealla aikataululla.