Tuotannon tehostaminen teollisuudessa: Ratkaisuja korkean teknologian tarpeisiin

Onko tavoitteenasi nopeuttaa tuotantoasi, parantaa sen laatua tai nostaa valmistuskapasiteettiasi?

Entä millaiset keinot toimivat tuotannon tehostamisessa, kun puhumme korkean teknologian parissa toimivista yrityksistä?

Tästä artikkelista voit lukea, miten palvelumme auttavat tehostamaan tuotantoasi.

Tuotannon tehostaminen on kannattavuuden elinehto

Yritys menestyy sitä paremmin, mitä tehokkaammin ja kannattavammin se tuottaa asiakkailleen arvoa. Tuotannon tehostaminen jatkuvan parantamisen mallilla on olennaista, sillä ratkaisujen tulee elää liiketoimintasi tarpeiden mukaan.

Tuotannon tehostaminen on mahdollista monella tavalla:

 1. Investoimalla laitteisiin tai ratkaisuihin, joilla voit esimerkiksi nostaa kapasiteettia tai nopeuttaa tuotannon vaiheita, kuten kokoonpanoa ja testausta.
 2. Kehittämällä sisäisiä prosesseja ja toimintatapoja.
 3. Ulkoistamalla toimintoja, jotka sitovat paljon yrityksesi resursseja, ja jotka ulkopuolinen toimija hoitaa pätevästi ja kustannustehokkaasti myös muuttuvissa tilanteissa.

Tuotantoprosessit tehostuvat luonnostaan, kun tuotannon henkilökunta on osaavaa ja työskentelee motivoituneesti. Työntekijöiden tehokkuuden parantaminen ei kuitenkaan tarkoita kylmien lukujen tuijottamista, sillä esimerkiksi ergonomisilla parannuksilla voit lisätä työn mielekkyyttä ja vähentää sairaspoissaoloja.

Lisäksi automaation hyödyntäminen antaa mahdollisuuden työskennellä viisaammin sellaisissa tehtävissä, missä ihmistyölle on eniten tarvetta. Henkilöstön motivoiminen rutiininomaisia työtehtäviä vähentämällä ja uusia haasteita tarjoamalla voi jo itsessään tuoda uutta tehoa tuotantoon.

Korkean teknologian kenttää tehostamassa jo 30 vuotta: alihankintaratkaisumme tuovat säästöjä

Me Saloteamilla olemme tuotannon tehostamisen ammattilaisia. Teollisuusyritysten tuotantoprosessien parantaminen ja tehostaminen on ollut kantava toiminta-ajatuksemme siitä lähtien, kun yrityksemme perustettiin 1990-luvun alussa.

Tänäkin päivänä tarjoamme alihankintaratkaisuja, joilla asiakkaamme voivat parantaa tuotantonsa nopeutta, laatua ja kustannustehokkuutta.

Seuraavaksi käymme läpi, miten koneistus, sopimusvalmistus ja tuotannon apulaitteiden valmistus auttavat tehostamaan toimintaasi.

tuotannon tehostaminen

Laadukkaat koneistusosat varmistavat tuotannon jatkuvuuden

Jos tuotantosi ei saa laadukkaita osia oikeaan aikaan, se tietää todennäköisiä ongelmia ja haasteita. Toisin sanoen tehokas alihankintakoneistus ratkaisee tuotantosi ydintehtäviä, sillä laadukkaiden ja mittatarkkojen osien saatavuus mahdollistaa jatkuvaa tuotantoasi.

Osaava koneistuskumppani ei vain auta ylläpitämään toimintaasi, vaan myös tuotteidesi laatua ja toimivuutta.  Yli 30 vuoden kokemuksella olemme erikoistuneet koneistamaan mittatarkkoja osia vaativan teollisuuden käyttöön metalleista ja muoveista.

Laadukas koneistus osana tehokasta tuotantoa:

 • Mittatarkkuus mahdollistaa osien toiminnallisuuden. Varmistamme mittatarkkuuden tarvittaessa 3D-mittakoneella.
 • Pintakäsittely (lisäpalveluna) viimeistelee osien ulkonäön.
 • Ohjattu tilausprosessi nopeuttaa tuotantoasi.

Kanssamme voit myös skaalata tuotantoasi nopeasti, sillä tehokas konekantamme hyödyntää automaatiota, mikä mahdollistaa suurtenkin sarjojen kustannustehokkaan tuotannon. Koneistuskappaleista koneistamme alumiinia ja teknisiä muoveja monipuolisesti.

Toimintamallimme on erityisen tehokas, sillä suunnittelu- ja tuotantotiimimme tekevät tiivistä yhteistyötä ja toiminnanohjausjärjestelmämme ansiosta tiedät, missä vaiheessa tilauksesi etenee.

Kun haluat tehostaa prosessejasi askeleen pidemmälle, saat meiltä myös kokoonpanon ja pintakäsittelyn palvelut. Kattava koneistuksemme tukee myös sopimusvalmistusta, sillä saat tuotteesi tarvittaessa avaimet käteen -mallilla osavalmistuksesta kokoonpanoon.

Lue lisää koneistuksen laadunvalvonnasta: Kuinka tarkka on mittatarkka?

Tehokas alihankintakoneistus ratkaisee tuotantosi ydintehtäviä, sillä laadukkaiden ja mittatarkkojen osien saatavuus mahdollistaa tuotantosi jatkuvuuden.

tuotantotila

Sopimusvalmistus vapauttaa resurssejasi tuotevalmistuksesta

Sopimusvalmistus eli ulkoistettu tuotevalmistus on kustannustehokas ratkaisu erityisesti silloin, kun ydinliiketoimintasi on muualla kuin tuotevalmistuksessa, tai kun haluat keskittää henkilöstöresursseja toisiin tehtäviin.

Sopimusvalmistus ratkaisee monia tehokkuuden haasteita:

 • Jos tuotantokapasiteettisi tarve on kasvamassa, ja haluat skaalata tuotantoasi ilman suuria investointeja laitteistoon tai työvoimaan. Sopimusvalmistus on joustava ratkaisu myös kysyntäpiikkien aikaan.
 • Uuden tuotteen lanseerausvaiheessa kokenut sopimusvalmistaja tehostaa tuotannon käynnistystä.
 • Nopeutat tuotantoasi ja poistat virheiden mahdollisuuksia, kun valmistus ja testaus on ulkoistettu.
 • On kannattavampaa suunnata henkilöstösi resursseja muuhun kuin tuotevalmistukseen, kokoonpanoon tai testaukseen, jotka vaativat paljon henkilötyötunteja.

Voimme ottaa vastuullemme koko tuotantoprosessin suunnittelusta valmistamiseen ja kokoonpanoon, tai voimme sopia tiettyjen vaiheiden ulkoistamisesta.

Sopimusvalmistus tuotannon tehostajana tarpeidesi mukaisena kokonaisuutena

Sopimusvalmistuksen kannattavuus syntyy ensisijaisesti resurssien keskittämisestä ja tuotantoprosessin ajansäästöstä.

Sopimusvalmistusta harkitessa kannattaakin pohtia, olisiko henkilöstölläsi riittävää osaamista tuotevalmistukseen, vai kannattaako ne suunnata mieluummin muihin tehtäviin? Jos tekisitte kaiken tuotevalmistuksessa itse, kuinka paljon se sitoisi henkilöstösi aikaa?

Kokenut sopimusvalmistaja hoitaa tuotantoprosessin kustannustehokkaammin, nopeammin ja virheettömästi. Tällöin sinun ei tarvitse käyttää oman henkilöstösi aikaa esimerkiksi kokoonpanon vaiheisiin, tai harkita lisäresurssien palkkaamista. 

Me Saloteamilla tarjoamme sopimusvalmistusta joustavasti tuotantosi tarpeisiin. Voimme ottaa vastuullemme koko tuotantoprosessin suunnittelusta valmistamiseen ja kokoonpanoon, tai voimme sopia tiettyjen tuoteprosessin vaiheiden ulkoistamisesta.

Toimintamme on erityisen tehokasta siksi, että halutessasi saat meiltä saman katon alta myös osien valmistamisen ja kokoonpanoratkaisut. Tämän ansiosta tilauksesi etenee sujuvasti ja kustannustehokkaasti, sillä otamme vastuun koko prosessista.

Tutustu sopimusvalmistuksen palveluumme ja katso oppaastamme, mitä sopimusvalmistuksen ostajan on hyvä tietää.

Laadukkaat apuvälineet tehostavat tuotantoasi ennen kaikkea siksi, että niiden avulla voit yhdenmukaistaa toistuvia tuotannon vaiheita.

sopimusvalmistus tuotannon tehostaminen

Kokoonpanon ja testauksen apulaitteet sujuvoittavat tuotantoasi

Laadukkaat apulaitteet tehostavat tuotantoasi ennen kaikkea siksi, että niiden avulla voit yhdenmukaistaa toistuvia tuotannon vaiheita. Erityisesti tuotteiden testaaminen ja kokoonpano ovat vaiheita, joita voi kehittää laadukkaiden apulaitteiden avulla merkittävästi.

Tuotannon apulaitteilla voit parantaa tuotelaatua, nopeutta ja ergonomiaa.

Valmistamme tyypillisesti esimerkiksi testilaitteita ja -järjestelmiä sekä kokoonpanoon jigejä sekä käsityökaluja, jotka sujuvoittavat tekemistä. Saat laitteet mittatilauksena, jolloin voit valmistaa tehokkaasti tuotteita, joiden kokoonpanossa millimetrien murto-osien tarkkuus on tarpeen, jokaisessa laitteessa, jokaisen operaattorin valmistamana.

Testaamisen ja kokoonpanon apulaitteiden avulla voit

 1. Nopeuttaa tuotannon vaiheitasi merkittävästi, kun esimerkiksi pienten ja eri kokoisten kappaleiden käsittely nopeutuu apulaitteen avulla.
 2. Tehostaa ja yhdenmukaistaa kokoonpanon ja testauksen prosesseja ja vähentää manuaalisen työn virheitä.
 3. Parantaa laadunvalvontaasi ja testausprosessiasi valmiiden testilaitteiden avulla.
 4. Parantaa ergonomiaa erityisesti toistuvissa manuaalisissa työvaiheissa. Esimerkiksi oikein mitoitettu ja liikkuva laite poistaa tuotannon työntekijältä fyysisesti vaikeita tai raskaita työvaiheita.

Lue esimerkkejä, miten ratkaisumme voivat parantaa tuotannon ergonomiaa.

tuotannon ergonomia

CASE: Tepcompin tuotanto tehostuu LED-testilaitejärjestelmän avulla: “Enää ei tarvitse koota käsin”

Turkulainen Tepcomp on elektroniikan sopimusvalmistaja, joka on erikoistunut LED-tuotteiden valmistamiseen. Olemme toimittaneet vuosien ajan Tepcompille räätälöityjä tuotannon ja testauksen apulaitteita, jotka tehostavat tuotteiden valmistusta ja erityisesti testausta.

Räätälöity testauslaite nopeuttaa ratkaisujen manuaalisia vaiheita, poistaa virheitä ja tukee laadunvalvontaa.

– Ennen tuotteet testattiin meillä yksitellen käsin. Testijärjestelmän ansiosta olemme onnistuneet tehostamaan tuotantomme läpimenoaikoja, sillä voimme nyt voimme testata useita kymmeniä kortteja kerrallaan, Tepcompin Nyström kertoo.

Tepcompin tarpeisiin suunniteltu järjestelmä on ollut kannattava investointi, sillä se on helpottanut Tepcompin työskentelyä sekä mahdollistanut asiakkaiden palvelun nopeammin ja kustannustehokkaasti.

>> Lue koko tarina.

Toiminnanohjausjärjestelmämme ansiosta olet paremmin perillä siitä, missä vaiheessa tilauksesi etenee.

Tuotannon tehostaminen on aina osa ratkaisujamme

Tarjoamme asiakkaillemme alihankinnan kokonaispalvelua, jossa ratkaisu räätälöidään tarpeidesi mukaiseksi.

 • Saat saman katon alla osien valmistuksen ja kokoonpanon, mikä helpottaa tilausprosessiasi.
 • Tuotannon apulaitteemme ratkaisevat mm. testauksen ja ergonomian haasteita.
 • Skaalaamme palvelumme tarpeidesi mukaiseksi. Voit helposti kasvattaa tilauksesi kokoa, ja lisäpalvelumme ovat joustavia.
 • Halutessasi konsultoimme sinua mm. tuotesuunnittelussa, toiminnallisuuden kehittämisessä ja lanseerauksen prosessissa. 

Onko tuotannon tehostaminen tavoitteesi? Ota yhteyttä, ja keskustellaan sinulle sopivasta ratkaisusta.

>> Lue referenssi, miten yhteistyömme tehosti Varjo Technologiesin uuden tuotteen lanseerausprosessia.