Luotettava toimittaja vähentää stressiä

Flexmill Oy löysi Saloteamista yhteistyökumppanin, joka pystyy toimittamaan sekä koneistusteknisesti vaativia koneenosia että alikokoonpanoa. Saloteamin vahvuudet yhteistyössä ovat asiakaslähtöinen asenne ja asiantuntemus, jonka avulla Saloteam pystyy tekemään tuotantoa tehostavia ehdotuksia.

 

Flexmill valmistaa robotisoituja laitteistoja kappaleiden pintojen viimeistely- ja merkkaussovelluksiin. Flexmillin asiakasyritykset ovat kansainvälisesti toimivia suuryrityksiä, joilla on tarve automatisoida perinteisesti käsin tehtyjä ja vaativia kappaleen viimeistelyyn liittyviä työvaiheita.

 – Valmistamiamme työkaluja ostavat pääasiassa eri robottitoimittajat omissa sovelluksissaan käytettäväksi sekä esimerkiksi autoteollisuuden komponenttivalmistajat, kertoo Flexmillin Tarmo Paldanius, Director, Projects and Sourcing.

 

   

Robotisoitujen laitteistojen tyypillisiä sovelluskohteita ovat lentokoneen turbiinimoottorin osat, laivapotkurit ja hammaspyörät sekä erilaiset hitsatut rakenteet. Kappaleiden koneistettuja, hitsattuja tai valettuja pintoja viimeistellään hiomalla, harjaamalla, viilaamalla tai koneistamalla kulloisenkin tarpeen mukaan.

 – Tuotteitamme ovat kokonaiset robotisoidut viimeistely- ja merkkaussolut. Ne sisältävät tarvittavat kappaleenkäsittelylaitteistot, työkalut ja ohjelmistot, joiden avulla laitteet pystyvät täysin automatisoituun työhön. Parhaimmillaan soluilla voidaan ajaa 24 tunnin miehittämättömiä jaksoja osana FMS-järjestelmää.

 

Teknisesti vaativaa osavalmistusta ja alikokoonpanoa

 Flexmillin ja Saloteamin yhteistyö alkoi vuonna 2016, kun Flexmillin tehdas siirrettiin Kempeleestä Nurmijärvelle.

 – Haimme silloin lähialueilta uusia yhteistyökumppaneita. Saloteam valikoitui toimittajaksi useiden ehdokkaiden joukosta tapaamisten, tarjouspyyntöjen ja koesarjatilausten perusteella. 

 Saloteam toimittaa Flexmillille koneistusteknisesti vaativia, pääasiassa alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja koneenosia. Lisäksi Saloteam tekee alikokoonpanoa valmistamistaan osista. Alikokoonpanot sisältävät tyypillisesti laakeri- ja tiivisteasennuksia. 

 – Saloteamin vahvuus on heidän asiakaslähtöinen asenteensa. He reagoivat tarvittaessa nopeastikin tarpeisiimme. Heiltä tulee myös kappaleiden piirteisiin liittyviä ehdotuksia, joilla on mahdollista helpottaa valmistusta ja alentaa kustannuksia, Paldanius kiittelee.

 

Yhteistyön etu on sujuva tuotantoketju.

 – Luotettava toimittaja vähentää stressiä hankintojen ja aikataulujen näkökulmasta katsottuna. Saloteam pitää kiinni lupauksistaan, ja jos ongelmia tulee, niistä ilmoitetaan hyvissä ajoin. 

 

Ohjelmistokehityksestä liiketoiminnaksi

Flexmill Oy on perustettu vuonna 2017, mutta liiketoiminnan alku juontaa juurensa jo 1990-luvun puoliväliin. Silloin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tehtiin robottien liikerataohjelmointiin liittyvää ohjelmistokehitystä, joka johti liiketoimintaan ja teollisuuden tarpeisiin tehtävään laiterakennukseen. Liiketoiminta jatkui osana useita eri yrityksiä, kunnes Flexmill eriytettiin itsenäiseksi yrityksesi 2017.

Flexmill työllistää tällä hetkellä 14 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa.