SALOME-palvelukonseptin avulla tehokkuutta toimintaan

Saloteam, Muurlan Elektroniikka, Halitic ja ELMO Design ovat aloittaneet SALOME-yhteistyön palvellakseen parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaita, jotka tarvitsevat mekaniikan ja elektroniikan palvelu- ja tuotekokonaisuuksia.

– Erityisesti Muurlan Elektroniikan ja Haliticin elektroniikan suunnittelun ja valmistuksen osaaminen täydentää erinomaisesti Saloteamin vahvaa mekaniikan ja kokoonpanoprosessien osaamista. Elmo Design taas tuo muun muassa teollisen muotoilun osaamista mukaan kokonaisuuteen, sanoo Saloteamin myyntipäällikkö Visa Niinimäki.

Vain yksi sopimuskumppani

Yhteistyö näyttäytyy yritysten asiakkaille yhden luukun -periaatteella. Asiakkaalla on halutessaan vain yksi sopimuskumppani, joka hoitaa kyseiseen projektiin tarvittavan yhteistyön muiden kumppaniyritysten kanssa.

– SALOME -yhteistyöverkostoa hyödyntämällä asiakkaamme saavat halutessaan yhden sopimuskumppanin kautta erittäin laajan mekaniikan, elektroniikan ja tuotanto-osaamisen palvelukokonaisuuden. Esimerkiksi testilaitteissa yhdistetään tyypillisesti elektroniikkaa ja mekaniikkaa kokonaisuudeksi, jolla asiakkaan omia tuotteita pystytään testaamaan tehokkaasti. Tyypillisessä projektissamme Saloteam vastaa tällaisen laitteen mekaniikan toteutuksesta ja testilaitteen kokoonpanosta. Tarvittavat elektroniikkaratkaisut toteutetaan saumattomasti SALOME-verkostoa hyödyntäen, Niinimäki korostaa.

Tehokkuutta toimintaan

SALOME-yhteistyöverkoston neljä yritystä tuntevat hyvin toistensa toimintatavat, joten yhteistyö on tehokasta ja saumatonta. Yrityksillä on yhteensä 75 vuoden kokemus elektroniikan ja mekaniikan aloilta. Asiakas saa apua tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa ideoinnista ylläpitoon ja modernisointiin. Projektit toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeet huomioiden.

– SALOME-verkostossa kiinnitetään erityistä huomiota toiminnan tehokkuuteen. Huolehdimme esimerkiksi kaikista rajapinnoista ja niiden dokumentoinnista, jolloin varmistetaan elektroniikan ja mekaniikan saumaton yhteensopivuus. Koska olemme toimineet jo pitkään yhteisissä projekteissa, toimintatapamme on muodostunut tehokkaaksi ja tunnemme hyvin toinen toistemme käytännöt ja tarpeet, Niinimäki sanoo.

Enemmän tehokkuutta SALOME-verkoston avulla:

–   yksi sopimuskumppani
–   laaja elektroniikan ja mekaniikan osaaminen ja 
    palveluntarjonta tuotteen koko elinkaarelle
–   selkeät roolit ja vastuut, yhteistyö ammattitaitoisten 
    osapuolten välillä toimii
–   ei turhaa byrokratiaa, prosessit ovat nopeita ja 
    tehokkaita, toimintavarmuus on korkea
–   sopimusneuvottelut ja tekniset keskustelut sujuvat 
    joustavasti ja aikaa säästäen
–   toimintojen ja rajapintojen yhteensovittaminen on 
    kitkatonta

Kysy lisää tai pyydä tarjous!