”Laadukkaat osat ovat meille elinehto”

Tehoelektroniikan ratkaisuja suunnitteleva ja valmistava Ellego Powertec ja Saloteam aloittivat yhteistyönsä jo 1990-luvun loppupuolella. Ellego valmistaa muun muassa varaajia ydinvoimaloihin sekä virtalähteitä vaativiin kohteisiin kuten kiitoradoille. Laatu oli merkittävässä osassa, kun Ellego valitsi alihankintakoneistukseen kumppania.

– Valmistamme vaativia ja yksilöllisiä tehoelektroniikan sovelluksia. Siksi on tärkeää, että jokainen osa virtalähteessä tai varaajassa on tehty laadukkaasti. Saloteam valmistaa meille osia, jotka läpäisevät tarkat vaatimuksemme. Siksi yhteistyö on jatkunut jo pitkään, Ellegon tuotantopäällikkö Yrjö Tuominen korostaa.

Ellegon tuotteita on muun muassa laivoissa, kiitoratojen valaistuksessa, pintakäsittelylinjoissa sekä sähkö- ja kytkinasemilla.

 – Monet tarvitsemamme osat voivat olla hyvin yksinkertaisia, mutta niissä on sitäkin tärkeämpää, että pinnat ovat viimeisteltyjä ja niissä ei ole saumakohtia. Laitteidemme avulla kannatetaan esimerkiksi 50 tonnin kuormia kymmenien metrien korkeudessa. Siksi jokaisen osan pitää toimia luotettavasti.

Ellegon kanssa tehtävä yhteistyö on Saloteamille siitä poikkeuksellinen, että alihankintakoneistus tehdään Ellegon toimittamalla materiaalilla.

 – Saloteam tekee meille alumiinin ja muiden metallien alihankintakoneistusta ammattitaidolla. Uskon, että tulevaisuudessa yhteistyömme tulee vielä laajenemaan, sillä toimintamme on ollut kasvusuunnassa usean vuoden ajan, Tuominen sanoo.

”Lyhyt matka helpottaa yhteistyötä”

Ellegon toimitilat sijaitsevat Halikossa, lyhyen matkan päässä Saloteamilta.

 – Yhteistyö on sujuvaa, joten käymme vain muutaman kerran vuodessa Saloteamilla. Kuitenkin on kätevää, että kiireellisissä tilauksissa voin vaikka piipahtaa heidän toimistollaan. Saloteam on joustava yhteistyökumppani, jonka kanssa nopeatkin toimitukset onnistuvat.

 Ellegolla on useita alueen yrityksiä yhteistyökumppaneina.

 – Käytämme mielellämme paikallista tai kotimaista valmistajaa, jos on järkevää ja kustannustehokasta, Tuominen korostaa.

Ellego Powertec Oy

Ellego on valmistanut tehoelektroniikan ratkaisuja jo vuodesta 1979. Yrityksen tuotteita on korkeaa luotettavuutta vaativissa loppukohteissa, kuten voimalaitoksissa, laivoissa ja lentokentillä. Ellego toimittaa ratkaisuja asiakaslähtöisesti ja tuotteet räätälöidään loppukohteisiin. Ellegon toiminnassa laatu- ja ympäristöasiat ovat tärkeässä roolissa. Toiminta on sertifioitu täyttämään ISO9001:2008 ja ISO14001:2004 vaatimukset.