NORDIC LIGHTS® hyödyntää Saloteamin osaamista jigien kehityksessä

Saloteam on toteuttanut projekteja pietarsaarelaisen NORDIC LIGHTS®/ Herrmans Oy Ab:n kanssa jo useamman vuoden ajan. NORDIC LIGHTS® kehittää ja valmistaa työvaloja ja valaisturatkaisuja vaativiin olosuhteisiin. Viimeisen puolentoista vuoden aikana yhteistyö on ollut entistä tiiviimpää, kun NORDIC LIGHTS® tilasi Saloteamilta modulaarisen jigijärjestelmän tuotantoonsa.

NORDIC LIGHTS® muutti tuotantoaan, kun lean-ajattelu otettiin heillä käyttöön vuonna 2013.


– Saloteamia suositeltiin meille jigien valmistukseen. Viimeisin projektimme on ollut laajempi. Olemme tilanneet Saloteamilta tuotantoomme modulaarisen jigijärjestelmän, jossa perusrunkoon on valmistettu tuotteisiin sopivia kotelovasteita. Jokaiselle lamppumallillemme on oma vasteensa, mikä voidaan vaihtaa jigin runkoon, kertoo yrityksen elektroniikkainsinööri Mikko Mäkitalo.


Modulaarisuus tuo säästöjä

Ajatus modulaarisesta jigijärjestelmästä syntyi Mäkitalolta, ja nyt järjestelmän valmistuttua hän arvioi tuotetta tyytyväisenä.

– Järjestelmän ansiosta emme tarvitse useita isoja jigejä, vaan runkoon lisätään vaihdettavia osia tarpeen mukaan. Tämä tuo merkittävästi kustannussäästöjä ja on myös tilankäytön kannalta kätevämpää, Mäkitalo toteaa.

NORDIC LIGHTS® on tilannut Saloteamilta myös muita modulaarisia jigejä esimerkiksi kasausjigejä sekä linssinpainamisjigejä.

– Meille jigien modulaarisuus on merkittävä etu. Valmistamme suuret määrät lamppuja vuodessa, ja erilaisia tuotemalleja on monia. Toimivat ja helppokäyttöiset kotelovasteet sopivassa rungossa tehostavat tuotantoa, Mäkitalo pohtii.


Joustava ja aidosti palveleva yhteistyökumppani

Yhteistyö Saloteamin kanssa on sujunut Mäkitalon mukaan hyvin. Hän arvostaa erityisesti Saloteamin joustavuutta ja palveluhalukkuutta.

– Mielestäni on hienoa, että olemme löytäneet kumppanin, jota oikeasti kiinnostaa, että toimiiko tuote myös tuotannossa. Työ ei pääty toimitukseen, vaan tuotetta testataan ja kehittämistarpeiden kautta pyritään parhaimpaan lopputulokseen. Saloteam on riittävän pieni ja ketterä toimija, joka ymmärtää asiakkaan tarpeita muuttuvissakin tilanteissa, Mäkitalo kiittelee.


Helppo pitää yhteyttä

Saloteamin sijainnilla on myös ollut merkitystä yhteistyökumppania haettaessa. Kansainvälisen yrityksen tuotteista noin 95 prosenttia menee vientiin, mutta NORDIC LIGHTS® arvostaa jigitoimittajan suomalaisuutta.