CAM-ohjelmointi ja koneistus ovat Mikan heiniä

Tämän vuoden lokakuussa tulee tasan kymmenen vuotta täyteen, kun Mika Haakanen aloitti Saloteamissa. Mika teki alkuvaiheessa töitä CNC-koneistajana ja nykyisin hän tekee pääosin CAM-ohjelmointia eli työstökoneiden ohjelmointia. Koneistamon puolelle Mika ehtii kuitenkin kiireiltään aika ajoin.

Mika on aikoinaan valmistunut ammattikoulun metallipuolelta, josta tie vei miehen piirilevyjen pariin. Näissä töissä hän oli monta vuotta, kunnes vuonna 2006 Saloteam imaisi Mikan vauhdilla mukaan. 

– Erilainen työnkuva oli aluksi shokki, mutta hyvin kaikki lähti sujumaan, Mika muistelee.

Mikalle työssä palkitsevinta ovat erilaiset haasteet. 

– Teemme todella monipuolisesti erilaisia töitä, ja se tuo vaihtelua ja kiinnostavuutta työpäiviin. Pidän siitä, että saan ratkaista ongelmia, Mika kuvailee.

Vaatimaton Mika ei pidä itsestään meteliä, mutta kuvailee itseään tunnolliseksi ja tarkaksi työntekijäksi. Hän pitää Saloteamin työporukasta ja sanoo viihtyvänsä hyvin.

– Täällä on mukavaa väkeä, ja huumori on välillä vähän rankkaakin. Sen avulla työpäivät kevenevät sopivasti, hän naureskelee.

Saunanlämmittäjä rentoutuu mökkiterassilla

Mikan vapaa-aika kuluu pääosin saaristossa vaimon ja koiran kanssa mökkeillessä. Perheen mökillä ehtii tekemään monenlaisia puhdetöitä kalastuksen ja veneilyn lisäksi. Mökkikausi ulottuu Mikalla huhtikuusta lokakuuhun.

– Perjantain kohokohta on se, kun saa lämmittää saunaa, istua terassilla merta katsellen ja radiota kuunnellen. Minulle mökki tuo rentoutta ja rauhaa. Luonnossa on hyvä olla, Mika toteaa.

Talvisaikaan Mika suuntaa mielellään laskettelurinteeseen. Hänellä on ollut tapana käydä vuosittain joko Suomessa tai Itävallassa lomamatkalla laskettelemassa.

– Laskettelun aloitin aikoinaan pojan mukana ja edelleenkin harrastus kiinnostaa minua. Pidän lumesta, pakkasilmasta ja talvisista maisemista. Laskettelussa taitaa myös se vauhdin hurma viehättää, hän kertoilee.

Yritys