“Saamme tarpeisiimme räätälöidyt koneistusosat ensiluokkaisina ja kustannustehokkaasti”

Cencorp Automation Oy on prosessiautomaatioon keskittynyt yritys, joka valmistaa muun muassa ladonta-ja jyrsinkoneita, testilaitteita ja automaatioratkaisuja kappaleenkäsittelyn tarpeisiin. Salossa toimiva yritys on vuosien ajan hankkinut mekaanisia koneistusosia Saloteamilta, joka toimittaa ensiluokkaiset osat Cencorpille oikea-aikaisesti ja joustavasti.

Korkealaatuisia levymäisiä osia kilpailukykyiseen hintaan

Cencorpin liiketoimintaan liittyy koneistusosien jatkuva käyttö, jotta laitteiden ja ratkaisujen tuottaminen yrityksen asiakkaille on mahdollista. Muutamia vuosia sitten liiketoiminnan muutosten myötä Cencorpille tuli tarve hankkia levymäisiä koneistusosia uudelta toimittajalta.

Luotettava alihankintakoneistaja löytyikin läheltä samasta kaupungista. Noin kymmenen vuoden aikana yhteistyö on laajentunut, ja nykyään Saloteam on merkittävimpiä Cencorpin koneistusosien toimittajia.

– Meillä on kokemusta monista eri toimittajasta, ja Saloteamin asiantuntijuus on erinomaista etenkin levymäisissä osissa, joihin meillä on jatkuva tarve. Heiltä löytyy kustannustehokkaita ratkaisuja eri kokoisiin tarpeisiin, kertoo Cencorp Oy:n Supply Chain Manager Mika Heinävaara.

Saloteamin tekninen osaaminen on ollut erinomaista, ja Heinävaaran mukaan mekaniikan vankka kokemus pääsee toimituksissa oikeuksiinsa.

– Levymäisten osien koneistus voi aiheuttaa osien vääntymistä, jos ei osaa ottaa kaikkia yksityiskohtia huomioon. Saloteamilla on kuitenkin homma hallussa, ja he osaavat jo toimittamiemme kuvien perusteella nähdä, kuinka osat kannattaa parhaiten koneistaa. Heiltä löytyy myös tarkoitukseen sopivat koneet, joita ei kaikilla toimittajilla suinkaan ole.

Sujuva logistiikka ja varastointi säästävät aikaa ja kustannuksia

Saloteam varastoi Cencorpia varten erikoismateriaaleja, joita on jatkuvasti saatavilla. Tämä helpottaa Cencorpin suunnittelua ja tuotantoa, sillä ennakoinnin ansiosta toimituskatkoksia ei tule, kun materiaalia on valmiina hyllyssä.

Toimitusten logistiikka on järjestetty erittäin tehokkaaksi. Toimipisteiden välillä on vain noin kilometrin etäisyys, mutta yhtä tärkeä rooli on myös Cencorpin kattavilla lähtötiedoilla ja Saloteamin varastoinnilla ja prosessinhallinnalla.

Koneistusosat kulkevat Cencorpille kerran viikossa ilman kuljetuskustannuksia, kun kyseessä on ennalta sovittu vakiotoimitus. Saloteam valmistaa osan tarvittavista vakio-osista valmiiksi varastoon, ja niitä voidaan lähettää jopa samana päivänä tilauksesta, jos tarve on kiireinen.

Heinävaara kiittelee sitä, että toimituksiin voi luottaa, ja tarvittaessa Saloteam voi vastata kiiretarpeisiin lisätyönä.

– Meille on suuri etu siitä, että toimittaja on lähellä. Lisäksi Saloteam on realistinen toimitusaikataulujen suhteen. He lupaavat juuri sen, mitä toimittavat, eivätkä tarjoa kuuta taivaalta vain saadakseen kauppaa.

Koko tilausprosessi helpottuu, kun viestintä on selkeää

Vaikka toiminta on nopeaa ja toimitetut mekaaniset osat ensiluokkaisia, yhtä tärkeää on se, että keskusteluyhteys toimii.

– Meillä on avoin ja hyvä pohja yhteistyölle, ja yhteydenoton kynnys on sopivan matala kaikissa asioissa. Tämä on olennaisen tärkeää, sillä jos viestintä ei toimisi, niin asioiden hoitaminen olisi hankalaa.

Cencorpilla ollaan tyytyväisiä siihen, että Saloteamin puolella ollaan myös proaktiivisia.

 – Saloteam tarvittaessa varmistaa ratkaisut ennen toimitusta. Jotkin osistamme käyvät pinnoituksessa ja anodisoinnissa, mikä parantaa myös tuotteiden ulkonäköä. Toisinaan he varmistavat etukäteen kuvien kera, tulevatko osat näkyvälle paikalle, jolloin niiden jälkitöillä on suurempi merkitys.

Yhteistyö on tuonut yllättäviäkin etuja, sillä se on kehittänyt myös Cencorpin toimintaa.

– Olemme voineet parantaa omaa työnjälkeämme Saloteamin asiantuntijoiden ansiosta. On hyvä, että saamme heiltä neuvoja esimerkiksi suunnittelumme, sillä koneistuksen asiantuntijoina heillä on paras tietämys asiasta. Olemme esimerkiksi muuttaneet kuviamme heidän ohjeistuksensa perusteella paremmaksi.

– Tämä on win-win-tilanne, koska saamme paremman tuotteen, jonka valmistaminen on meille helpompaa.

Kaiken kaikkiaan koneistusosia pitkään hankkinut Heinävaara suosittelee Saloteamia kumppaniksi, jolta saa laadukkaat osat joustavalla toimituksella.

Katso kaikki Saloteamin referenssit tästä.