Vaativien osien CNC-sorvaus: Miten varmistetaan korkealaatuisten osien toimitukset?

Onko sorvattujen osien hankkiminen tärkeää yrityksellesi?

Mitkä asiat ovat olennaisia vaativien osien CNC-sorvauksessa, ja mitä asioita kannattaa puntaroida, kun valitset sorvauksen alihankintakumppania? Me Saloteamilla tunnemme sorvauspalvelut yli 30 vuoden kokemuksella.

Mistä muodostuu korkealaatuisten osien CNC-sorvaus muodostuu?

Sujuva viestintä saa sorvausprosessin liikkeelle  – ja kunnialla maaliin

Oletko joskus odotellut tarjousta pitkään tai joutunut radiohiljaisuuteen ja pohtinut, missä vaiheessa alihankintatilaus olikaan valmistumassa? 

Kun asioita kanssamme, vältät kyseiset tilanteet, sillä noudatamme avointa ja selkeää kommunikaatiota. Käsittelemme yhteydenotot ripeästi ja saat meidät helposti kiinni toimitusprosessin aikana.

Meillä on avoin ja hyvä pohja yhteistyölle, ja yhteydenoton kynnys on sopivan matala kaikissa asioissa. Tämä on olennaisen tärkeää, sillä jos viestintä ei toimisi, niin asioiden hoitaminen olisi hankalaa.

Asiakkaamme Cencorp. Lue koko tarina!

Hyvän keskusteluyhteyden edut: 

 • Käymme tarkasti läpi tarpeesi ja odotuksesi. Näin voimme tuottaa korkealaatuisia sorvauspalveluita, jotka vastaavat tarpeitasi.
 • Vahvistamme jokaiselle tilaukselle toimituspäivän. Olemme realisteja ja rehellisiä: emme lupaa aikataulua, johon emme pysty sitoutumaan.
 • Saat tarvittaessa myös näkemystä siihen, kuinka sorvausosien laatua ja kustannustehokkuutta voidaan parantaa.

Lue sorvausreferenssi: DCA Instruments saa sorvattuja metalliosia erittäin tarkoilla toleransseilla

Tehokas konekanta parantaa sorvauksen laatua

Itse sorvaustyön tekee tehokas konekanta, joka mahdollistaa erityyppisten osien mittatarkan valmistamisen.

Esimerkiksi koneiden kokoluokka, tekniset ominaisuudet, eri materiaaleille soveltuvat terät sekä automaatio vaikuttavat siihen, millaisia osia voidaan sorvata tehokkaasti. Monipuolinen konekanta tukee sekä piensarjojen että massatuotanto-osien sorvaustarpeita. 

Esimerkiksi tehokas ruostumattoman teräksen sorvaaminen vaatii usein eri terät kuin vaikka muovin sorvauksessa käytettävät. Samoin eri materiaalien sorvauksessa tulee käyttää erilaisia syöttöarvoja.

Me Saloteamilla olemme erikoistuneet vaativien osien sorvaukseen, jossa tarvitaan esimerkiksi viisiakselisen koneistuskeskuksen ominaisuuksia sekä suurta mittatarkkuutta.

Katso esitteestä tarkat tiedot koneistamme. 

Sorviosa

Osaavat koneistajat varmistavat koneiden toiminnan ja sorvattujen osien laadun

Parhaatkin koneet tarvitsevat toimiakseen ja käynnistyäkseen osaavaa henkilökuntaa, joka lopulta varmistaa sorvausprosessin sujuvuuden ja tuotannon tehokkuuden. 

Koneistajilla tulee olla hallussaan mm. ohjelmointitaito, materiaalien tuntemus sekä tarkka ja huolellinen työskentelytapa. Sorvin käyttäjän tärkeimpiin tehtäviin kuuluu mm. koneen ohjelmointi ja toiminnan valvonta sekä sorvattujen osien laadunvalvonta. 

Me Saloteamilla panostamme henkilöstömme jatkuvaan oppimiseen, ja meillä työskentelee sekä pitkään talossa työskennelleitä ammattilaisia että nuorempia osaajia. 

Henkilökunta varmistaa sorvausprosessin sujuvuuden, tuotteen laadun ja tuotannon tehokkuuden.

Joustava kapasiteetti ja kustannustehokas työskentely

Kuinka paljon tarvitset sorvausosia, ja millaisia sarjoja tilauksesi sisältää? Mietitkö, onko alihankkijalla riittävä kapasiteetti tähän? 

Sorvaamme niin pienet sarjat kuin suuremmatkin erät, alkaen erikoisosien alle kymmenen kappaleen sarjoista aina satoihin kappaleisiin.

Näin huolehdimme, että kapasiteettimme joustaa asiakastarpeiden mukaan:

 • Tuotantomme pyörii kahdessa vuorossa päivä- ja ilta-aikoihin, jolloin voimme saada jopa 16 tuntia tehokasta työaikaa vuorokauteen.
 • Automatiikkaa ja miehittämätöntä ajoa hyödyntävät koneemme puolestaan kasvattavat kustannustehokkuutta ja mahdollistavat lisäkapasiteetin hyödyntämisen
 • Viikonloppu- ja yötyöt ovat mahdollisia aikataulujen niin vaatiessa.

Lue lisää, mistä koneistuksen hinta muodostuu.

Laadunvalvonta varmistaa virheettömät sorvausosat 

Sorvauspalvelulta odotetaan korkeaa laatua, sehän on selvä. Laadun tarkkailu on olennainen osa toimintaamme, jotta saat virheettömät ja tarpeisiisi sopivat koneistusosat.

 • Toimimme dokumentoitujen ja toiminnassa testattujen prosessien mukaisesti.
 • Käytämme laadukkaita materiaaleja, joita työstämme moderneilla koneilla.
 • Tarvittaessa mittaamme osat 3D-koordinaattimittakoneella

Tarjoamme myös lisäpalveluita kuten pintakäsittelyä, jonka ansiosta osien ulkonäkö sekä kulutuskestävyys parantuvat. Lue lisää: Pintakäsittely ja muut koneistuksen jälkityöt viimeistelevät tilauksen

Sorvausosat
Pinnoitettuja osia.

Osavalmistuksen laatu muodostuu meillä ennen kaikkea kolmesta osa-alueesta. Mittatarkkuus varmentaa osien toiminnallisuutta, pintakäsittely siistiä ulkonäköä, ja nopea toimitusaika on asiakkaille tärkeää.

Tomi Pullinen, Saloteamin tuotantopäällikkö.

Vaativien osien sorvaus palveluna Saloteamilta

Meiltä saat monipuoliset sorvausosat vaativaan teollisuuskäyttöön.

 • CNC-sorvaus useista materiaaleista: teräkset (myös ruostumattomat), alumiinit, tekniset muovit. 
 • Joustava kapasiteetti muutamien kymmenien kappaleiden sorvauksista suuriin sarjoihin. 
 • Tarjoamme myös sorvauksen viimeistelypalvelut, kuten pintakäsittelyn ja kokoonpanon tarpeidesi mukaan.
 • Moderni ja tehokas konekanta: mm. 5-akselinen monitoimisorvi.
 • Kohderyhmänä laajasti eri alojen yritykset: asiakkaitamme ovat mm. elektroniikka-, lääke-, ajoneuvo- ja koneenrakennusteollisuuden toimijat.

Tutustu CNC-koneistuspalveluumme täällä.

Kiinnostuitko sorvauspalvelusta tai etsitkö kokenutta alihankintakumppania? Ota yhteyttä, ja keskustele asiantuntijamme kanssa sorvaustarpeistasi.

>> Ota yhteyttä!